2
Službenici CB Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Krali u - Kumboru i Baošićima!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili su dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i to krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa, i tom prilikom lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su počinile ovo krivično djelo.


Službenici CB Herceg Novi rasvijetlili su krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju počinjeno u mjestu Baošići 25. na štetu Z.D. i krivično djelo krađa počinjeno istog dana u mjestu Kumbor na štetu T.T, i tom prilikom lišili slobode I.R. (38) iz Podgorice i T.R. (30) državljanku Republike Srbije sa prebivalištem u Podgorici, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.
I.R. i T.R. su prekjuče, kako se sumnja, u Heceg Novi došli motornim vozilom marke „Fiat marea“ barskih registarskih oznaka. Dolaskom u mjesto Kumbor oni su, sumnja se, iz kuće T.T. otuđili novčanik sa ličnim dokumentuma i kreditnom karticom kao i naočare za vid.
Nadalje, oni su, kako se sumnja, istog dana oko 22,15 došli u naselje Baošići i ušli u kuću Z.D, koristeći priliku dok su oštećeni spavali. I.R. je tom prilikom imao fantomku na glavi. Ostećena ih je zatekla u hodniku svoje kuće nakon čega se oni udaljavaju u nepoznatom pravcu.
Odmah po prijavi događaja, službenici CB Herceg Novi su preuzeli sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela i tom prilikom pronašli predmnetno vozilo „Fiat marea“, u kojem su pronađena lična dokumenta, kreditna karica i naočare za vid koje pripadaju T.T, kao i fantomka, nož, fotoaparat i pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manje količine. I.R. i T.R. su lišeni slobode.
Otuđene stvari su vraćene vlasniku.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Herceg Novom, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa.
Posjeta : 263