1
Press konferencija "Demokratskog fronta" o najnovijim dešavanjima i progonu njeegovih poslanika
Pričaćemo sa - nalogodavcima!

-"Demokratski front" ima obavezu, da kao što je i do sada radio, da na svaku akciju režima odgovori hrabro, dostojanstveno, onako kako očekuju naši glasači i članstvo naših konstituenata. Zatoo je poslanički klub "DF" odlučio da ćemo prvom prilikom, a to je već u srijedu zatražiti određene odgovoore od onih koji upravljaju pravosuđem Crne Gore. Više ne želimo da razgovaramo sa slugama, već sa nalogodavcima. Nalogodavac ovako sramne presude je crnogorski režim, a najodgovorniiji u njemu je Duško Marković, koji će morati da odgovori na pitanja "DF". Svakako, hoćemo da dobijemo i odgovore od ministara sile i ministra pravde koji koordinira i upravlja akcijom gašenja "DF" i koji upravlja akcijom sudskih procesa protiv poslanika "DF". Važno je da pred licem crnogorske javnosti, a to je u Skupštini Crne Gore, da cijela Crna Gora i svaki njen građanin čuje šta mi to tražimo da nam odgovori premijer i njegovi ministari sile i ministar pravde - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji, ocjenjujući presudu Milanu Kneževiću najsramnijom u crnogorskom pravosuđu.

- To je odluka koja je direktno udarila u parlamentarizam u Crnoj Gori, kojom je izvršen udar na "DF", to je odluka kojim je legitimisana nasilna akcija crnogorskog režima 17. oktobra 2015., a potom i ono brutalno razbijanje skupa 24. oktobra. Nisu uvaženi dokazi, činjenice da je to bila nasilna akcija, nego se baš ovom presudom želio postići jedan drugi cilj, a to je da se dovede u pitanje funkcionisanje "DF", da se pokuša oduzeti poslanički mandat i u suštini zabraniti bavljenje politikom Milanu Kneževiću i svakako, ono što je za režim bilo posebno važno, da poprave vlastitu snagu, da opravdaju sramne akcije i podstaknu one sa kojima žele da zaključe odrešene dilove.
- Dakle, ne želimo da imamo bilo kakvu cenzuru jer mi se kao "DF" nalazimo u dubokoj medijskoj izolaciji jer sve ono što nije direktno postaje predmet i postajemo taoci nedobronamjernih urednika i problematičnih medija koji pokušavaju da obesmisle svaku akciju "DF" - zaključio je Mandić.

Posjeta : 260