1
Rukometašice "Budućnosti" porađene u drugom kolu Lige šampiona od "Vajpersa" 29:19
Mlađane šampionke - dobile lekciju!

      - Ne gubim vjeru u kvalitet tima iako smo dobili veliku lekciju od velikog šampiona i od ranjenih lavica koje su reagovale na pravi način poslije poraza od Meca, kao i poraza u nacionalnom prvenstvu. Nijesmo odgovorili izazovu, ali mislim da i dalje sve zavisi od nas, kao što sam istakao i nakon pobjede protiv "Bigithajma" – prokomentarisao je Dragan Adžić, trener rukometašica "Budućnosti", poslije poraza od "Vajpersa" (29:19) u drugom kolu Lige šampiona za rukometašice.

Adžić je istakao da njegove izabranice nijesu imale pravi odgovor na agresivnu igru domaćina, kao i vrhunsku golmanku Katrin Lunde Haraldsen, koja je sjajno odreagovala, kao i njene saigračice, nakon dva vezana poraza (Mec u Ligi šampiona i Tertnes u nacionalnom šampionatu). I pored ubjedljivog poraza u Kristijansandu, Adžić ističe da ne gubi vjeru u kvalitet i potencijal nove generacije dvostrukog šampiona Evrope.
- Bili smo čvrsto na zemlji i nakon ubjedljive pobjede na startu, a tako je i sada. Ovo je prirodno i nešto što se može očekivati od ekipe pred kojom je odrastanje i to u Ligi šampiona, protiv tima kakav je "Vajpers" sa sjajnim pojedincima iz norvške reprezentacije koja je najbolja škola rukometa. Nijesmo uspjeli da odgovorimo na njihovu agresivnost i nijesmo imali rješenje za vrhunskog golmana kao što je Lunde, za razliku od prvog meča protiv "Bitighajma", kada smo bili na vrhunsko nivou, takođe, protiv odlilnog golmana. Iz ovakvih lekcija se, međutim, bolje uči nego iz pobjeda - realan je kormilar podnlađenog tima evropskih šampionki.
Nakon minusa od četiri gola na poluvremenu (15:11), loše izdanje na početku nastavka odvelo je dvostruke šampionke Evrope u ubjedljiv poraz u Kristijansandu, pa je jasno da je pred stručnim štabom veliki ispit da vrate tim na pravi put uoči novog gostovanje, protiv Meca, naredne subote.
– Realizacija je bila najslabiji dio. Spremali smo se za Lunde, ali nijesmo našli rješenje za vrhunskog golmana kao što je ona. Ipak je jedno pričati, a drugo to i uraditi na terenu od strane mladih igračica koje imamo u ovogodišnjem sastavu.Očekivali smo njihove napade sa sedam igračica, ali nijesmo to riješili na pravi način, jer na psihološkom planu očigledno nijesmo bili na potrebnom nivou. Vajpers je imao veliki motiv, odigrao je sjajno u odbrani, što smo i očekivali, a mi nijesmo imali adekvatan odgovor. Vjerujem da ćemo naučiti iz ovog poraza i nastaviti da idemo dalje gradeći svoj put ka plasmanu u glavnu rundu – zaključio je Adžić.
Posjeta : 330