1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović o izjavi Raška Konjevića
Zbog političkog interesa - šteti i državi!

    - Ne treba pojašnjavati ono što je svima jasno, a što je neko u međuvremenu zaboravio, da je program restruktuiranja Montenegro Airlibnesa usvojen 2012, a da je potvrđen u februaru ove godine i da još važi sadržaj tog restrukturiranja, kao i finansijski izraz koji je trebao da obezbijedi program restrukturiranja, uključujući i dio koji je predmet posljednje odluke Vlade. Siguran sam da svi zjaedno moramo da prepoznamo o čemu se ovdje radi. Zbog prostog, jednokratnog, političkog interesa želi se napraviti šteta jednoj kompaniji, i to ne bilo kojoj, nego nacionalnoj aviokompaniji, ali i više od toga. Sa tim idejama želi se napraviti šteta ukupno Crnoj Gori i budžetu države - kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović prilikom radne posjete Zatrijepču, odgovarajući na pitanje TV Crne Gore da promentariše izjavu poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića.

Simović je rekao da ne treba previše trošiti energije za pojašnjavanje onoga što bi trebalo da je jasno.
- Trebalo bi da bude jasno i Konjeviću i svima koji bi trebali da imaju sjećanja na ono što je istorijat formiranja, razvoj i problema u toj kompaniji, da se sjete da su svojim značajnim vremenom boravka u organima upravljanja tom kompanijom … treba da se sjete da je pet članova predsjedništva SDP bilo u kontinuitetu u organima upravljanja tog privrednog subjekta i drugih koji su organski povezani – Montenegro Airlines i Aerodromi Crne Gore – rekao je potpredsjednik Vlade.
Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem je podsjetio da Montenegro Airlines značajno doprinosi turističkom proizvodu Crne Gore, da je samo u ovoj godin i nacionalna avio kompanija prevezla 550.000 putnika i da je direktno i indirektno doprinijela sa 165 miliona eura, kao i da je plan za iduću godinu prevoz 620.000 putnika i doprinos od 200 miliona eura.
- Zašto se želi loše, zašto se protežira tako loša ideja da ova kompanija preko noći nestane, da se uvede stečaj i da se šteta koja se mjeri desetinama miliona eura pokriva iz budžeta. Zašto se želi šteta svojoj državi” – kazao je potpredsjednik Simović pitajući da li pojedinačni politički interes vrijedi svega toga.
- Mislim da ne vrijedi, mislim da treba da se nađemo tamo gdje treba, u institucijama sistema, u parlamentu, gdje treba svi zajedno da uksrtimo argumente i zajedno težimo napretku. To je naša misija i obaveza. Ostavljam gospodina Konjevića, njegovim subotnjim konferencijama za štampu, ostavljam ga da čita neke papire koje dobija na znan način, ostavljam gospodina Konjevića da maše papirima koji imaju stepen zaštite, ostavljam ga svemu tome. Ali ga molim, njega i ostale da ne čine štetu kompanijama i ukupnoj našoj ekonomiji – poručio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović.
Posjeta : 319