1
Predsjednik Vlade Crne Gore primio španskog biznismena Migela Fluksu Roselja
Ulaganje u infrastrukturu - preduslov razvoja!

    - Ulaganje u infrastrukturu, pogotovo što brža kvalitetna valorizacija crnogorskih aerodroma, predstavlja jedan od najbitnijih preduslova daljeg razvoja turizma u Crnoj Gori - zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i španskog biznismena Migela Fluksu Roselja (Miguel Fluxŕ Rosselló), jedinog vlasnika Hotelske grupe Iberostar, koji je iskazao zainteresovanost za akviziciju konkretnih turističkih resursa u našoj zemlji o čemu će, po danas postignutom dogovoru, biti naknadno pregovarano.

Premijer se zahvalio španskom biznismenu na prisustvu njegovog renomiranog lanca u Crnoj Gori ocijenivši da to predstavlja snažan doprinos turističkoj ponudi naše zemlje. Marković je informisao gosta o ekonomskim kretanjina i odličnim dosadašnjim rezultatima fiskalne konsolidacije kao i o poreskim i drugim povoljnostima investiranja u Crnu Goru, a naročito u gradnju i poslovanje hotela visoke kategorije. Premijer je ukazao na značaj stranih investicija kao jednom od preduslova za unapređenje turističke ponude, a time i podizanje standarda i kvaliteta života građana. U tom kontekstu predsjednik Vlade je rekao da je njegov kabinet na dnevnoj bazi dostupan uglednim investitorima.
- Za mene nema prečeg posla od toga – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.
Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i Hotel „Rivijera“ u Njivicama čije je otvaranje planirano za maj naredne godine. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.
Posjeta : 350