0
Reagovanje Kliničkog centra Crne Gore i Klinike za bolesti srca povodom napada na dr Vladimira Peruničića
Vratiti ugled - "bijelim mantilima"!

-Poštovani građani, zaposleni Kliničkog centra Crne Gore 24 sata, 365 dana u godni, brinu o vašem zdravlju, a ovakvi vandalski postupci ugrožavaju ne samo njih, već i vas. Apelujemo na građane da koriste institucije sistema u slučaju da imaju bilo kakav prigovor na rad zdravstvenih naše ustanove. To je jedini i pravi način da naše društvo funkcioniše na dobrobit svih - naveedeno je u reagovanju Kliničkog centra Crne Gore poslije jučerašnjeg napada na dr Vladimira Peruničića i naglašava da da će menadžment Klničkog centra Crne Gore preduzeti sve neophodne aktivnsoti iz svoje nadležnosti da zaštiti zaposlene i vrati ugled „BIJELIM MANTILIMA” kakav i zaslužuju.
Istim povodom reagovala je i Klinika za bolesti srca:

- Kolektiv Klinike za bolesti srca najoštrije osuđuje jučerašnji napad na dr Vladimira Peruničića od strane porodice pacijentkinje koja se liječi u Koronarnoj jedinici.
Pozivamo sve nadležne institucije da najoštrije sankcionišu ovakvo ponašanje kao i da preduzmu sve neophodne aktivnosti da se ubuduće spriječi svaki vid neprimjerenog i nasilničkog ponašanja nad medicinskim osobljem. Apelujemo na nadležne državne organe da se pod hitno medicinskom osoblju dodijeli status službenog lica.
Svaki član našeg kolektiva usmjeren je na kvalitetno zbrinjavanje i spašavanje života naših pacijenata. Ovakvi postupci nam otežavaju i onako stresan i veoma težak poziv. Dr Peruničić je pokazao maksimalnu profesionalnost i angažovanost u spašavanju života pacijentkinje.
Posjeta : 215