0
U Port of Adria pušten u pogon moderni kontejnerski kran
Na osporavanja odgovorili - poslovanjem!

-Znam kroz šta ste sve prošli od strane onih koji su osporavali ovu privatizaciju. Vaše uspješno poslovanje najbolji je odgovor na sumnje i osporavanja – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom kompanije na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Global Ports Holding – koja je većinski vlasnik Port of Adria, i potpredsjednikom UO Port of Adria Mehmetom Kutmanom.
Crnogorski premijer i predsjednik UO Global Ports Holding Mehmet Kutman pustili su u pogon moderni kontejnerski kran marke Libeherr tip P137 WS L Super.

Marković je rekao da je imati u Crnoj Gori kompaniju poput Port of Adria privilegija i to ne samo zbog njenog uspješnog poslovanja već i zbog transfera našoj zemlji prijeko potrebnih znanja i sposobnosti upravljanja našim resursima.
- Vaše prisustvo u Crnoj Gori pomaže nam da ta znanja osvojimo. Tu sam da podržim Vašu kompaniju i svaku drugu koja uspješno posluje. Jer svaka odgovorna vlada mora uraditi sve da stvori najbolji mogući ambijent za poslovanje i razvoj.
Rukovodstvo kompanije Port of Adria upoznalo je predsjednika Vlade sa detaljima poslovanja navodeći, među ostalim, da je u okviru privatizacije isplaćeno 6,5 miliona eura otpremnina nekadašnjim radnicima pri čemu je prosječno isplaćeno neto 24.000 eura po zaposlenom. Navedeno je da je kompanija Port of Adria startovala sa 419 eura prosječne neto plate da bi danas prosječna zarada dostigla 605 eura, te da je završeno 11 od 12 investicija predviđenih privatizacijom što je našoj zemlji donijelo do sada 11,5 miliona eura. Rukovodstvo Port of Adria je posebno istaklo činjenicu da je u sjedištu kompanije Global Ports Holding obučavano 15 mladića i djevojaka iz Crne Gore koji sada čine veći dio rukovodstva kompanije Port of Adria pored troje zaposlenika iz Turske.
Predsjednik UO Global Ports Holding posebno se zahvalio predsjedniku Vlade Crne Gore na ličnom angažmanu zahvaljujući kojem su u proteklom periodu prevladani neki raniji izazovi.
Global Investment Holdings bavi se još i energetikom, turizmom i hotelijerstvom, nekretninama i upravljanjem imovinom.
Global Ports Holding izrazio je ozbiljno interesovanje za širenje poslovanja u našoj zemlji i to ulaganjem u svim oblastima iz portfolija – turizmu, energetici i hotelijerstvu.
Posjeta : 216