2
Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila zlatnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Nikšiću
Napravili zlatnu uvertiru - za EP!

- Mediteranski kup bio nam je odlična priprema pred Evropsko prvenstvo na Malti. Naši kadeti igrali su iznad svojih mogućnosti, Mađarska je zaista bila odličan protivnik, a meč protiv nje je zaista bio težak. Ipak, zasluženo smo slavili, igrači su ispoštovali dogovor i bili su strpljiviji tokom susreta – ocijenio je Miodrag Mirović, trener kadetske vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je, pobjedom u finalu protiv Mađarske 15:12, osvojila zlatnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Nikšiću, za igrače rođene 2000. godine i mlađe.

Crnogorsku selekciju do pobjede u finalu vodio je Vuk Drašković sa četiri, dok su po gol manje postigli Danilo Radović i Miroslav Perković. U mađarskoj selekciji istakao se Benedek Zoke sa tri pogotka.
Bronzana medalja pripala je selekciji Španije, nakon što su u meču za treće mjesto, poslije boljeg izvođeenja peteraca, savladali Hrvatsku 15:14. Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 11:11. Peto mjesto pripalo je Srbiji, šesta je Rusija, slijede Italija, Grčka, Rumunija, Njemačka, Australija i Francuska.
Posjeta : 227