2
Od ove godine KK "Budućnost Voli" prioritet daje boljoj organizaciji rada sa mlađim selekcijama
Uzdaju se u - domaće uzdanice!

- Iz KK "Junior" našem timu su već pristupili Fedor Žugić i Dino Bektešević, a na pragu potpisa je i Vuk Popović. Smatram da je ovo početak jedne uspješne saradnje ova dva kluba i mislim da će ona iz dana u dan biti sve bolja i kvalitetnija - istakao je na današnjoj pres konferenciji sportski direktor KK "Budućnost Voli" Gavrilo Pajović.
On je napomenuo i da su stvoreni idealni uslovi da "Budućnost" napravi saradnju, ne samo sa "Juniorom", nego i sa svim školama košarke i klubovima sa teritorije Podgorice i Crne Gore.

- Od ove godine Uprava kluba stavila kao prioritet bolju organizaciju u mlađim selekcijama, te je stoga i došlo do personalnih promjena u okviru svih kategorija u mlađim selekcijama - ukazao je direktor kluba Slavko Radulović.
   On je dodao i to da je za direktora mlađih selekcija postavljen Gavrilo Pajović, da će juniorsku ekipu u narednom periodu voditi Petar Mijović, kadetsku Miloš Migo Kovač, pionirsku Marko Sekulić, a mlađe pionire Nenad Milošević, dok će školom košarke i dalje rukovoditi Miodrag Dile Jovanović.
- U izboru novih trenera smo vodili računa da dođu već afirmisani i provjereni pojedinci koji su pokazali svoje rezultate, ne samo u radu mlađim selekcijama, već i u radu sa seniorskim ekipama. To se odnosi na Petra Mijovića i Miga Kovača.
Po njegovim riječima, kompanija VOLI obezbijedila prostorne mogućnosti za potpuno normalno odvijanje rada sa mlađim selekcijama, da im je stavljena na raspolaganje dvorana u Donjoj Gorici koja je sada i vlasništvo kompanije Voli, koja sa svojim sadržajima odgovara za rad i za unapređenje mladih košarkaša.
- Takođe, u okviru dvorane imamo i teretanu i za taj dio kondicione pripreme mladih košarkaša će biti zadužen Nikola Musić, dosadašnji kondicioni trener seniorske ekipe. Napominjem i to da od ove godine počinjemo sa novom koncepcijom u dijelu otvaranja kako prema ostalim klubovima, tako i prema školama košarke, kada je u pitanju rad sa mlađim selekcijama. Već smo uspostavili saradnju sa KK Junior, kojim rukovodi Dejan Vukmanović - zaključio je Radulović.
- I ove godine smo konkretizovali tu saradnju, tako što su tri naša najbolja igrača potpisali za tim Budućnosti, takođe, i naš trener je pristupio redovima Budućnosti i na taj način smo počeli saradnju, za koju se nadam da će se nastaviti i u narednom periodu. Preporuka je veliki broj škola košarke, veliki broj članova, djece, infrastruktura koju imamo, sala i sportski centar na Starom aerodromu. Nadam se da će ova saradnja biti uspješna i dugotrajna, jer samo sa našim kvalitetnim radom možemo da je produžimo - napomenuo je predsjednik KK "Junior" Dejan Vukmanović.
Posjeta : 184