2
Pedesetogodišnji M.M. iz Herceg Novog lišen slobode
Oduzeta mu - opojna droga i oružje!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili slobode jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavbljenje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.


Službenici Odsjeka i CB Herceg Novi dana su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres kuće koju koristi M.M. (50) iz Herceg Novog. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje, za koju se sumnja da je opojna droga heroin, jedan papirni zamotuljak sa istim sadržajem, pvc pakovanje sa sadržajem čvrste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, manju količinu praškaste materije bijele boje koja je bila rasuta, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna. Daljim pretresom, policijski službenici su pronašli i oduzeli tri tablete plave boje, za koje se sumnja da su sintetička droga metamfetamin, tri staklene bočice u kojima su se nalaze sjemenke, za koje se sumnja da su sjemenke kanabisa, sedam tableta u fabričkom pakovanju „Formidal“ i tri tablete u pakovanju „Buprenorfin“ kao i digitalnu vagu. Daljim pretresom su pronađene i oduzete: puška marke M48A cal. 7,9 mm, puška nepoznate marke i nepoznatog kalibra kao i jedna eksplozivna naprava ručne izrade tzv. topovski udar.
Ukupna količina pronađene i oduzete opojne droge je: 13,5 grama heroina, 3,5 grama kokaina, 39,8 grama marihuane, 3 tablete ekstazija, 7 tableta Formidala i 3 tablete Buprenorfina.
Pronađena droga, oružje i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavbljenje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.
Posjeta : 201