2
Policija lišila slobode M.B. (41) iz Podgorice, dok intezivno traga za Đ.V. (34)
Pronašli im - dva snajpera!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, postupajući na osnovu operativnih saznanja, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za jednom osobom se intenzivno traga.

Službenici CB Podgorica juče su, postupajući na osnovu operativnih saznanja u ulici II crnogorskog bataljona, u naselju Zagorič, zaustavili putničko motorno vozilo marke „Land Rover“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (41) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio Đ.V. (34) iz Podgorice. Prilikom zaustavljanja iz vozila je iskočio Đ.V. i dao se u bjekstvo. Policijski službenici su uspjeli da zaustave vozilo. Policijski službenici su izvršili pregled i tom prilikom su pronađene: snajperska puška hekler – koh G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i drugi predmeti.
Policijski službenici su oduzeli vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija, i ostali predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namjenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela.
O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Policijski službenici intenzivno tragaju za Đ.V.
Posjeta : 191