2
Podgoričani N.P. (23) priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
Iz autobusa preuzeo -tablete suboxon!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući shodno operativnim informacijama službenika Odsjeka za borbu protiv droge, lišili slobode N.P. (23) iz Podgorice i od njega oduzeli 91 tabletu suboxon koje se nalaze na listi opojnih droga. N.P. je preuzeo tablete iz autobusa na Autobuskoj stanici u Podgorici u namjeri da ih, kako se sumnja, stavi u promet.

Službenici CB Podgorica – Interventne jedinice su, shodno informacijama Odsjeka, upućeni na Autobusku stanicu gdje je trebalo da se, prema saznanjima, izvrši primopredaja pošiljke koja je dopremljena autobusom a koju je trebalo da preuzme jedno muško lice. Službenici Interventne jedinice su primijetili muškarca za kojeg su posumnjali da je prethodno iz autobusa uzeo pošiljku. Ovo lice, koje je kod sebe imalo kutiju plave boje, je kontrolisano i utvrđeno je da se radi o N.P. On je doveden u prostorije CB Podgorica gdje je utvrđeno da se u kutiji nalazi 91 tableta suboxon od 2 i 8 mg.
N.P. je tablete suboxon nabavio od za sada nepoznate osobe, na čijoj se identifikaciji radi, u namjeri da ih, kako se sumnja, stavi u promet na području Podgorice.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. N.P. je lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Osumnjičeni N.P. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
N.P. je povratnik u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga jer je u ranijem periodu lišen slobode u Republici Srbiji zbog krijumčarenja 10 kilograma marihuane tipa skank, za što je i osuđen na kaznu zatvora koju je izdržao.
Posjeta : 190