1
Ljetnji kamp za kamernu muziku ulazi u finiš
Završni koncerti - u Cetinju i Podgorici!

Preko četrdeset učesnika ovogodišnjeg Ljetnjeg kamp za kamernu muziku KIC "Budo Tomović" iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Kipra, Kazakstana, Francuske prirediće završne koncerte - sjutra u Ministarstvu kulture, a u nedjelju u "srcu kulture grada", kao dio programa manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2017”.
Mentori i saradnici Ljetnjeg kampa osmislili su dva različita koncertna programa za dva grada, kojima će se predstaviti po deset raznovrsnih kamernih ansambala i kamerni orkestar. Mnogi od ansambala koji će se predstaviti na koncertu sastavljeni su na Ljetnjem kampu za kamernu muziku, a ima i onih koji su na kamp došli kao već formirani ansambli na početku svog umjetničkog sazrijevanja u sviranju kamerne muzike.
   

U širokom repertoaru ovogodišnjeg Ljetnjeg kampa za kamernu muziku su kompozicije: Baha, Hendla, Korelija, Hajdna, Mocarta, Betovena, Kvanca, Čajkovskog, Šumana, Sibelijusa, Sen Sansa, Dvoržaka, Vagnera, Hindemita, Dancija, Pjacole i itd. Na oba koncerta sviraće i mentori, među kojima su ugledni umjetnici i muzički pedagozi: violinisti Anton Martinov i Marko Simović, pijanistkinja Nataša Popović, violončelistkinja Eva Fait, oboistkinja Nadica Ristić Simović, flautistkinja Žana Lekić, i klarinetista Veljko Klenkovski.
Na kraju oba koncerta nastupiće Kamerni orkestar Ljetnjeg kampa za kamernu muziku koji okuplja sve gudače, pod vođstvom Antona Martinova.
Ljetnji kamp za kamernu muziku organizuje Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ uz podršku Ministarstva kulture, Fondacije Petrović Njegoš, Francuskog instituta, Glavnog grada Podgorice, Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ i prijestonice Cetinje.
Posjeta : 229