1
Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina
Na startu -"crveni" sa Švedskom!

          - Ponosan na činjenicu što je Svjetska košarkaška federacija našem Košarkaškom savezu i državi Crnoj Gori povjerila organizacaciju jednog ovako značajnog takmičenja. Siguran da ćemo iznjedriti nove košarkaške asove, te da će odlična organizacija doprinijeti ne samo popularizaciji košarke medju mladima, već i turističkoj afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore - proglasio je ministar sporta Nikola Janović otvorenim Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina koje će od danas do 19. biti odigrano u Sportskom centru ´´Morača´´ i dvorani Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.
Crnogorska reprezentacija u grupi "D" večeras od 20,30 igra protiv Švedske, a rivali su joj i Španija i Letonija.

Predstavnik FIBA Antonio Ugrinov u ime Svjetske košarkaške federacije poželio je svim timovima uspješan nastup na šampionatu, uz očekivanje da će Crna Gora biti dobar domaćin kao što je to bio slučaj i u prethodne dvije godine, kada je Podgorica bila domaćin šampionata Evrope B divizije za igračice do 20 godina. Ugrinov je ministru Janoviću uručio i poklon u ime FIBA, kao znak zahvalnosti za podršku koju je resorno ministarstvo dalo Košarkaškom savezu Crne Gore u organizaciji ovog velikog događaja za našu državu.
U Podgorici će nastupiti 16 najboljih evropskih selekcije podijeljenih u četiri grupe, nakon čega slijedi eliminaciona runda. Posljednje tri selekcije sa šampionata narednog ljeta će igrati u B diviziji.
Prvi takmičarski dan je petak, a utakmice će se igrati u Sportskom centru ´´Morača´´ i dvorani Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.
Posjeta : 273