0
Lišen slobode P.V. (32) iz Podgorice osumnjičen za tri razbojništvo
Pljačkao maskiran - i s pištoljem!

Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku identifikovali su, pronašli i lišili slobode osobu osumnjičenu da je od kraja jula do danas počinila tri krivična djela razbojništvo u Podgorici. Riječ je o P.V. (32) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, sva tri krivična djela, izvršena na štetu marketa, pošte i kladionice, počinio na isti način – maskiran i uz prijetnju pištoljem, otuđivši ukupno 1.290 eura.

Kriminalistička obrada naime upućuje na sumnju da je P.V, 30. jula ove godine oko 16,30, maskiran i uz prijetnju pištoljem od radnice marketa "Idea" u ulici Đoka Miraševića otuđio 290 eura pazara. On je takođe, kako se sumnja, na isti način od zaposlenog iz poslovnice Pošte Crne Gore u ulici Jovana Popovića Lipovca 3. avgusta oko 14,30 otuđio 700 eura. Sumnja se i da je na opisani način juče oko 13,45, od radnice kladionice Lob u ulici Boša Buhe otuđio pazar u iznosu od 300 eura.
Osumnjičeni je identifikovan i lišen slobode zahvaljujući operativnim i kriminalističkim mjerama i radnjama koje su sproveli službenici CB Podgorica. Službenici podgoričke policije su pronašli i dio otuđenog novca koji će biti vraćen oštećenim licima.
Osumnjičeni P.V. će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvšiocu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo.
P.V. se inače potraživao potragom koja je bila raspisana na nacionalnom nivou zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina, a zbog počinjenih krivičnih djela u SR Njemačkoj i Bijelom Polju. Budući da je predmet iz Njemačke ustupljen našim pravosudnim organima, nakon završene procedure zbog osnovane sumnje da je počinio tri predmetna krivična djela razbojništvo u Podgorici, P.V. će biti sproveden u ZIKS radi izdržavanja pomenute kazne zatvora.
Posjeta : 212