2
Službenici CB Herceg Novi lišili slobode K.O.W. (18) iz Poljske
Požar izazvao - cigaretom!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi, sprovodeći svakodnevne planske i koordinisane mjere i radnje u cilju spriječavanja izazivanja požara kao i identifikovanja osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim događajima, rasvijetlili su krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Službenici CB Herceg Novi su lišili slobode K.O.W. (18) iz Poljske, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Ovo lice je, kako se sumnja, na poluostrvu Luštica, plaža Žanjice oko 14,10, na šumovitom dijelu iznad plaže zapaljenom cigaretom izazvalo požar trave i niskog rastinja, koji se ubrzo proširio na šumu, da bi se ovo lice nakon toga vratilo na plažu.
Brzom i efikasnom intervencijom Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi i Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, uz angažovanje aviona i helikoptera, požar je ubrzo lokalizovan.
K.O.W je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, koji je ovom licu odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, odnosno do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.
U cilju zaštite, bezbjednosti i sigurnosti građana i njihove imovine, policijski službenici CB Herceg Novi će nastaviti u narednom periodu da preduzimaju mjere i radnje u cilju spriječavanja krivičnih djela koja se odnose na izazivanje požara, kao i na identifikovanju izvršilaca ovih krivičnih djela.
Posjeta : 201