1
Predsjednik Vlade Crne Gore razgovarao sa rukovodstvom Berana
Da ostane - Visoka medicinska!

    -Prioriteti su zajedništvo, interes države i kvalitet života, a ne lični interesi. Ova opština spremna je na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u razgovoru sa rukovodstvom Opštine Berane na čelu sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem.
Marković i Šćekić eksplicitno su ponovili apsolutnu saglasnost sa odlukom Vlade da sjedište Visoke medicinske škole ostane u Beranama.

Premijer je informisao rukovodstvo Opštine Berane sa strateškim prioritetima Vlade koji se odnose na razvoj sjevera naše zemlje rekavši da je Sjeverni region prioritet Vlade. Predsjadnik Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata. Premijer je ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično.
Predsjednik opštine se zahvalio premijeru i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši među ostalim da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje. Predsjednik Šćekić informisao je premijera o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.
- Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć – rekao je predsjednik opštine Berane, zahvalivši pri tome predsjedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji i na ubrzavanju pojedinih procesa.
Posjeta : 209