1
Švajcarski teniser u finalu Vimbldona savladao Marina Čilića u tri seta, 6:3, 6:1 i 6:4.
Federer osvojio - osmi trofej!

    Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je poslije osvajanja Vimbldona, 19. grend slem trofeja u karijeri, da nakon nekoliko godina bez uspjeha na najprestižnijem turniru na svijetu nije izgubio vjeru da može da ponovo postane šampion.

- Pretpostavljam da je razlog mog uspjeha to što sam vjerovao da mogu da dostignem takve visine, iako nakon prošle godine i poraza u finalima 2014. i 2015. godine nijesam bio 100 odsto siguran u to. Ipak, uvijek sam vjerovao da mogu da ponovo postanem šampion. Nastaviću i poslije ove godine da vjerujem i sanjam. Osjećaj biti šampion ovdje je zaista fantastičan - rekao je Federer poslije finala.
Federer je osvojio osmu titulu na Vimbldonu, prvu poslije 2012. godine, pošto je danas u finalu pobijedio Hrvata Marina Čilića u tri seta, 6:3, 6:1 i 6:4.
Na konstataciju da je u prethodnom periodu često izostajao sa tura, kako bi se što bolje pripremio za velike turnire, Švajcarac je u šali kazao da bi možda češće trebalo da uzima odmor.
- Svaki put je odlično kad se vratim. Osjećam se izvanredno. Držim ovaj trofej, ne mogu da vjerujm, ovo je prosto magično. Previše je to u ovom trenutku - rekao je emotivni Švajcarac.
Federer je osmi trofej na Vimbldonu, gdje je postao najuspješniji igrač, posvetio porodici.
Hrvat je u finišu drugog seta imao problem s povredom stopala, pa je nakon tog perioda u suzama zatražio i medicinski tajm-aut zbog bolova.
- Nekada je surovo, ali borio se kako treba. On je heroj. Čestitam ti Marine na izvanrednom turniru. Trebalo bi da budeš ponosan, ovo je posebna prilika, igrati na ovom terenu u finalu. Nekada ne možeš da pružiš maksimum u finalu, jer se ne osjećaš dobro. Nadam se da ćeš se u potpunosti oporaviti i da ćeš ponovo igrati ovako dobro - rekao je Federer.
Čiliću je ovo bilo prvo finale na Vimbldonu, a on je rekao da nije imao namjeru da se preda i pored problema sa stopalom.
- Borio sam se tokom čitave karijere i nikada se nijesam predavao, uvijek sam gledao da dam sve od sebe i to je sve što sam mogao da uradim danas - rekao je Čilić.
On je ocijenio da je ove godine na Vimbldonu igrao najbolji tenis u karijeri.
- Imao sam divan put ovdje na turniru, igrao sam najbolji tenis u životu. Dugujem veliku zahvalnost mom timu, mnogo snage su mi dali. Takođe hvala i mojim navijačima u Hrvatskoj, kojima je sigurno bilo je teško danas. Daću sve od sebe da ponovo budem ovdje - rekao je hrvatski teniser.
Posjeta : 175