1
Na otvaranju obnovljenog hotela "Maestral' crnogorski premijer apelovao na investitore
Izbrusimo zajedno - dragulj Evrope!

- Monte Rock grupa je u prethodnih dvije godine uložila 50 miliona eura u kupovinu i adaptaciju hotela Maestral. Čestitam im na dobro urađenom poslu.
Želim da istaknem i da je firma Adriatic Properties, kao dio pomenute investicione grupe, značajan i kredibilan investitor za sve nas u Crnoj Gori, koja je u proteklih 10 godina realizovala investicije u iznosu od preko 150 miliona eura.
Na taj način, naši partneri su snažno doprinijeli dostizanju internacionalnih standarda u oblasti hotelijerstva i održivog razvoja - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na otvaranju obnovljenog hotela "Maestral" i apelovao na važne ličnosti iz svjeta biznisa "da ulažu u Crnu Goru i da zajedno izbrusimo ovaj dragulj Evrope".


Marković je rekao da je naša zemlja ima ogromne mogućnosti za razvoj visokokvalitetnog turizma i da je na listama renomiranih svjetskih turističkih organizacija svrstana u sam vrh prognoziranog turističkog i ekonomskog rasta za naredni period.
Govoreći o hotelu Maestral i njegovim vlasnicima premijer je rekao da Vlada cijeni napor, povjerenje i partnerstvo kompanije Monte Rock – vlasnika hotela Maestral – koja nije čekala međunardnu verifikaciju mogućnosti Crne Gore već je sa partnerima prisutna u Crnoj Gori duže od decenije.
- Crna Gora je danas prestižna turistička destinacija, jedna od najatraktivnijih na cijelom Mediteranu, a hotel Maestral u Evropi i šire prepoznat je kao jedan od simbola turističke Crne Gore. Noćas ga vidimo u novom sjaju i kao prestižni primjer graditeljstva na Crnogorskom primorju, nesporne arhitekturne i geografske osobenosti, istovremeno kao i najbolju potvrdu Crne Gore i njenih investicionih mogućnosti – rekao je premijer.
Posjeta : 273