1
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili slobode R.Dž. (40)
Pucao i - izmislio napadače!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode R.Dž. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je Dežurnoj službi, kako se ispostavilo kasnije, lažno prijavio da su na njega iz vatrenog oružja pucale dvije osobe i prekinuo telefonsku vezu.

Odmah po pozivu, upućena je policijska patrola. Kriminalističkom obradom se došlo do saznanja da takvih lica nije bilo i da je, kako se sumnja, R.Dž, pucao uvis iz sobe svoje kuće kroz prozor, u ulici Ljubotinjskih junaka. On je tom prilikom, kako se sumnja ispalio dva patrona.
Službenici podgoričke policije su daljim pregledom lica mjesta pronašli i oduzeli pušku tzv. kratež, dvocijevku čehoslovačke proizvodnje u ilegalnom posjedu ovog lica.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Posjeta : 240