1
Danas počela kampanja „Kad pijem ne vozim“
U kola- bez alkohola!

- Cilj kampanje, je skretanje pažnje na važnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, budući da takvo nezakonito i neodgovorno ponašanje može prouzrokovati teške posljedice po život učesnika u saobraćaju. Takođe, kampanja ima za cilj i preventivno djelovanje na negativne posljedice koje kršenje zakonskih odredbi iz ove oblasti, koje se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, može prouzrokovati - saopštila je Uprava policije Crne Gore koja i ove godine sa Pivarom Trebjesa od danas do 15. avgusta organizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“.

Ovo iz razloga što vozači koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola time ugrožavaju sebe, svoje saputnike, pješake i druge učesnike u saobraćaju jer u takvom stanju postaju nekritični, samouvjereni i lakomisleni; precjenjuju svoje sposobnosti a potcjenjuju opasnost. Takvi vozači nerijetko voze prebrzo, nepropisno pretiču, teže raspoznaju crvenu i zelenu boju i prave ostale teške saobraćajne prekršaje.
Kampanja će biti sprovođena na vim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Biće pojačane kontrole vozača kako u večernjim tako u u dnevnim časovima.
Biće podijeljeno 5.000 osvježivača vazduha za vozila sa porukom kampanje, kojom se ukazuje na važnost poštovanja zakona u ovom segmentu zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju
Takođe, Pivara Trebjesa i Uprava policije će, kao i prethodnih godina, sprovoditi i druge aktivnosti preventivne prirode kojima će se vozačima skretati pažnja na rizike koje nosi vožnja u alkoholisanom stanju.
Posjeta : 174