0
Lider "PzP" Nebojša Medojević o komunikaciji sa predsjednikom Crne Gore
Tužilac liječi - lične frustracije!

          - Pokazali smo da je stara Crna Gora još prisutna, da se mi koji se razlikujemo možemo ujediniti u borbi za fundamentalne ljudske slobode. Naša upornost i riješenost, uz zainteresovanost sa strane, dovela je do ove političke reakcije i očekujemo da će Stanković postupiti po Ustavu i zakonu i da će omogućiti da se poštuje zakon. I Vujanoviću sam rekao da ne postoji ni jedan zakonski osnov za moje pritvaranje, da se radi o ličnoj osveti, neobjektivnom postupanju čovjeka koji želi da lične frustracije liječi tako što će hapsiti lidere "DF". Ni danas nije stiglo obavezujuće uputstvo, ali mi smo tu, spremni da nastavimo koliko god treba - naglasio je lider "PzP" Nebojša Medojević, kojem je ukinut poslanički imunitet i koji od tada - iz straha da ga policija ne privede - sa kolegama iz "DF" ne napušta Skupštinu Crne Gore.

- Jutros u 7,10 zvao je Vujanović i rekao da želi da se uključi u rješavanje problema, da će se VDT obratiti javnim pismom i iskazao očekivanje da bi FDT trebao da odreaguje na pism, jer se radi o veoma delikatnoj situaciji koja je posledica ovih dešavanja i progona "DF". Ponovio sam da sam spreman da se pojavim pred sudom i da vrlo lako razbijem u paramparčad ovaj suludi slučaj koji je montirao Milivoje Katnnić. Rekao sam mu da nije problem sudski proces, već što je neko odlučio da zloupotrebljava položaj, vlast i moć koju ima i da pokuša da ponizi i diskredituje lidere "DF". Samo sam tražio da svi budemo jednaki pred zakonom - istakao je Nebojša Medojević, koji je ppredsjednika Crne Gore obavijestio da "DF" ima probleme da iskontroliše pristalice koje se svakodnevno javljaju i žele da protestuju ispred Skupštine Crne Gore.
- Do kraja radnog vremena čekali smo reakciju VDT, nakon pisma Vujanovića. Kako reakcije nije bilo, spremni smo za nastavak borbe. Jutros je Vujanović zvao Medojevića i obavijestio ga da će da zove Ivicu Stankovića. Daleko od toga da je neko iz "DF" kontaktirao Vujanovi´a, ili ga, ne daj Bože, molio za neku uslugu. Svaki glas razuma, bilo ko ko je spreman da doprinese rješavanju ove krize, dobrodošao je. Ali, nećemo dozvoliti da neko zloupotrijebi to što je pokušao da da neku dobru uslugu i da borbu "DF", našu odlučnost i slogu dovede u sumnju. Naša spremnost da idemo do kraja poslala je poruku nekima u vlasti da počnu da razmišljaju na drugi način i da se krene u rješavanje ovog problema - napomenuo je "skupštinski izvještač DF" Slaven Radunović.

Posjeta : 202