0
O ovom dječaku snimljen je i dokumentarac
Ima 11 godina i - 192 kilograma!

    Jedanaestogodišnji Arja Permana iz Zapadne Jave iz Indonezije operisan je kako bi mu život bio spašen nakon što je njegova težina dostigla 192 kilograma.

Zbog problema sa kilažom bio je čak onemogućen i da hoda, što ga je primoralo da prestane da pohađa školu. Težina mu je pravila problem i za odjeću, pa su njegovi roditelji bili primorani da mu oblače sarong, tkaninu koja se obmotava oko tijela.
Najveću prijetnju njegova težina predstavljala je njegovom zdravlju, pa je vrlo često gubio dah i spavao sa glavom naslonjenom na zid kako bi lakše mogao da diše, što je ostavilo trajne modrice na njegovom čelu.
Nakon nekoliko godina njegovi roditelji su konačno odlučili da se obrate ljekarima za profesionalnu pomoć. Pernama je sada najmađa osoba koja se podvrgla operaciji smanjenja želuca, koja je trajala pet sati.
Prema navodima stranih medija, Arja je dnevno imao pet obroka. Njegova majka izjavila je jednom prilikom da je bila zbunjena nakon što su doktori saopštili da je dječak zdrav. Takođe, dodali su da nema nikakvih problema sa dječakovim zdravljem.
Ona je istakla i da nijesu mogli da dobiju jasan odgovor kada su pokušavali da saznaju razlog debljine njihovog sina. O ovom dječaku snimljen je i dokumentarac.
Posjeta : 584