2
Predsjednik Vlade Crne Gore obišao Luštica Bay
Projekat će obilježiti - novu Crnu Goru!

       - Luštica Bay je zaista projekat koji će obilježiti Crnu Goru kakvu želimo u budućnosti, novu Crnu Goru. Projekat se razvija impresivno. Vrijednost Luštica Bay-a je procijenjena na 1,1 milijardu eura zvog čega je ova investicija veoma važna za ekonomiju Crne Gore. To je projekat kome moramo biti povećeni svi, prije svega Vlada i njena administracija. Prošlo je vrijeme strateških političkih odluka, sve smo ih donijeli, sada smo na terenu ekonomije, razvoja, rasta, novih radnih mjesta, poboljšanja životnog standarda a ovaj projekat nam to omogućava. Ovdje ce živjeti preko 13 hiljada ljudi i opsluživati ovaj kompleks. Dakle ovdje neće biti hoteli i apartmani za sezonu, nego će se ovdje živjeti i raditi tokom čitave godine. Impresioniran sam ovim što vidim na terenu - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković prilikom današnjeg obilaska turističkog kompleksa Luštica Bay.

Govoreći o projektu direktor kompanije Luštica Bay Daren Gibson je rekao da je riječ o najvećem turističkom kompleksu u ovom dijelu jugoistočne Evrope i Mediterana.
- Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Bay-a jer završavamo radove u Luštica Bay marini, izgradili smo 160 stambenij jedinica, počeli smo gradnju prvih vila i gradskih kuća u kompleksu, i intenzivno radimo na izgradnji prvog hotela. Sve to će biti otvoreno do ljeta 2018. godine. Počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena, a krajem ove ili početkom sljedeće godine počinjemo sa gradnjom potpuno novog naselja u kompleksu a to je Luštica Bay Central
Luštica Bay je budući turistički grad i gradi se na neuređenom dijelu poluostrva Luštica koji ne posjeduje komunalnu, saobraćajnu niti drugu infrastrukturu, što ovaj projekat vrijedan 1,1 milijardu eura čini najvećom greenfiels investicijom u ovom dijelu Evrope.
Ugovor o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development Opština Tivat, potpisan je 23. oktobra 2009. godine između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i kompanije Luštica Development AD Podgorica.
Ugovoreni Investicioni program premašuje iznos od 1.1 milijarde eura, a obuhvata izgradnju: 8 hotela (3.310 hotelskih soba, 60% kapaciteta sa 5 i više zvjezdica), 1.250 rezidencijalnih jedinica (uključujući vile i apartmane), Thalasso centar, 2 marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa, Konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe otvorene tokom cijele godine uklljučujući prodavnice, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.
Posjeta : 316