1
Za dobre noge nema sezona, ali s lijepim danima njihova cijena raste
Savjeti za - glatke i nježne noge!

    Za dobre noge nema sezona, ali s lijepim danima njihova cijena raste. Ekstramini suknje, kratki šorcevi i haljine veličine maramice “napadaju” nas sa svih revija, istovremeno uljepšavajući život momaka oko nas. Novi trendovi su izazovni – ali ne za kukavice – a seksi noge još jednom su u prvom planu.

Eksponiranje vlastitih ne mora biti problem, ukoliko imate mekanu i toniranu kožu, bez ijedne dlačice i uz efekt kilometarski dugačkih nogu. Bez mnogo novca i utrošenog vremena, učinite to s lakoćom!
Omekšajte kožu
Piling
Za glatku kožu neophodan je redovan piling. Činite to blagim sredstvima za piling koja, po mogućnosti, sadrže hidratantna ulja kako biste spriječili isušivanje i perutanje kože. Sjaj. Za nogama dali fantastičan sjaj, sredstvo za pilingovanje utrljavajte brzim, kružnim pokretima. Ekstra vrijeme posvetite dijelovima oko koljena i članaka.
Crvenilo i fleke
Oslobodite se crvenila i eventualnih bubuljica uz pomoć losiona na bazi salicilne kiseline koja isušuje upale, kao i onim ekstraktima koji umiruju kožu. Zatezanje. Redovito mažite noge hidratantnim kremama koje ujedno hrane, ali i zatežu kožu.
Ogolite noge
Odaberite pravi brijač
Najbolje rezultate u brijanju, svakako, daju brijači s tri ili četiri oštrice. Zašto? Zato što je dovoljan samo jedan potez ukloniti neželjene dlačice – time ćete izbjeći eventualne iritacije i sušenje kože.
Okružite se parom
Mnogi od nas prionu na brijanje kako uđu pod tuš. “Bolje je da to učinite na kraju”, kažu dermatolozi. “Para će omekšati kožu i dlake, pa će njihovo uklanjanje biti puno lakše.” Kada je u pitanju tehnika, stručnjaci predlažu da zategnete kožu i brijač povlačite suprotno smjeru rasta dlaka. Osjetljiva područja, poput bikini zone, brijte (što manji) dio po dio.
Odaberite prave stvari
Kreme za brijanje, koje sadrže sastojke poput silikona ili raznih vrsta ulja, mogu pomoći da se spriječe razna (dosadna) crvenila i iritacije tako što omekšavaju dlaku i pomažu brijaču da “klizi” preko kože. Zato, prije kupnje pjene za brijanje, provjerite koje sastojke ima u sebi.
Depilirajte se uz manje bola
Ukoliko imate strpljenja, dovoljno vremena i “otporni ste” na bol, uzmite u obzir depilaciju voskom. “Za razliku od brijanja, depilacijom dlaku izvlačite iz korijena što omogućuje nekoliko tjedana budete mirni”. (Napomena: Povlačenje cijele trake može biti ravno torturi. Probajte “raditi” na malim površinama. Podjednako je učinkovito, a smanjuje intenzitet boli.)
Pozabavite se uraslim dlačicama
Uprkos svim vašim naporima, može doći do urastanja dlaka. Nikako ne pokušavajte ih “iskopate”. Tretirajte ih komadićem vate natopljenim sredstvom za čišćenje lica na bazi glikolne ili salicilne kiseline. Time ćete omekšati površinski sloj i otvoriti folikule, što će omogućiti dlačicu da izađe.
Sakrijte ono što je za skrivanje

Nadmudrite celulit
Nema magičnog lijeka za celulit, ali se dermatolozi slažu da losioni na bazi kave, guarane i čaja, mogu pospješiti cirkulaciju i privremeno smanjiti nadutost. Još jedna ideja: uzmite četku s prirodnim dlakama i, počevši od članaka, masirajte prema gore. Ovo će stimulirati limfnu drenažu i time umanjiti otoke nastale uslijed gomilanja tekućine. Uzdržavajte se i od prekomjernog unošenja soli.
Uklonite modrice
Ako ste se udarili o rub stola, stavite led kako biste spriječili oticanje i eventualno pojavljivanje modrica. Ukoliko se modrica, unatoč svemu, pojavila zamaskirajte je tako što ćete pomiješati svjetlucavi tekući puder s hidratantnom kremom i time namazati “plavo” mjesto.
Sakrijte i ostale nedostatke
Da biste kamuflirali strije, ožiljke, vene i slično, opredijelite se za intenzivne korektore ili kreme specijalizirane za ovu vrstu problema.
Učinite prstiće još slađim
Izrežite i isturpijajte
Izrežite nokte ravno i ukloniti oštre rubove, ali izbjegnite da ih pretjerano zaobljuju jer to može dovesti do urastanja noktiju u meso.
Pripremite kožu
Kamenom za stopala i piling kremama ukloniti svu suhu i ogrubelu kožu.
Hidrirajte
Gurnite zanoktice i kožicu s noktiju uz pomoć štapića, a zatim utrljajte hidratantnu kremu i ulje za zanoktice i pričekajte da upije minut, dva.
Namažite
Namažite temelju i dva sloja laka. Svjetlucave nijanse su ovog proljeća najveći hit.




Posjeta : 1405