1
"Asocijacija srpskih internet medija" organizovala protest ispred Ambasade Crne gore u Beogradu
Prtestovao i - hapšeni Ristić!

    Ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu "Asocijacija srpskih internet medija" organizovala je danas protest zbog, kako navodi, progona predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, tamošnjih preostalih slobodnih medija i Srpske pravoslavna crkva u toj zemlji.

Predstavnik Asocijacije Gojko Rajičević rekao je novinarima da je krajnje vrijeme da se iz "prestonog grada svih Srba" poruči da se mora hitno zaustaviti diskriminacija Srba u Crnoj Gori.
On je kazao da je u Crnoj Gori srpski jezik izbačen iz upotrebe i sveden na nivo manjinskog, da su diskiminisani SPC, njeno sveštenstvo i imovina, i da je "očigledna diskriminacija" u državnoj upravi u kojoj je od ukupnog broja zaposlenih, Srba manje od sedam odsto.
- Procenat Srba po pokradenom popisu iz 2011. godine je više od 30 posto, dakle 30 odsto stanovništva participira u budžetu, a po podacima organa državne uprave, u njihovim organima zaposleno je ispod sedam odsto - rekao je Rajičević.
Podršku skupu dali su kandidat Demokratske stranke Srbije za predsjednika Srbije Aleksandar Popović, predstavnici Dveri među kojima i poslanik Ivan Kostić, bivši članovi Dveri, a sada predstavnici Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović i Vladan Glišić i pripadnici pokreta "Zavetnici".
Na skupu je bio i Nemanja Ristić koji je sredinom januara bio uhapšen u Srbiji po potjernici Crne Gore zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori oktobra 2016.
Ristića je poslije hapšenja Viši sud u Beogradu uslovno pustio na slobodu - uz ograničenje da ne napušta Beograd i da se jednom nedjeljno javlja policiji.
Posjeta : 482