1
Na aukciji u Beverli Hilsu
Haljina MM prodata - za 4,8 miliona$!

    Kultna haljina pripijena uz tijelo, koju je nosila Merilin Monro kada je pjevala pjesmu "Happy birthday" predsjedniku Džonu Kenediju prodata je sinoć za 4,8 miliona dolara na aukciji u Beverli Hilsu.

Haljina boje kože sa više od 2.500 rukom ušivenih kristala bila je procijenjena na tri miliona dolara prije nego što je ponuđena na prodaju u aukcijskoj kući Džulien.
Haljina je bila toliko tijesna, da je kako se prenosi, "ušivena" na glumici prije nego što je izašla da nastupa za Kenedija 19. maja 1962, pred njegov 45. rodjendan. Ona mu je tada poznatim senzualnim glasom otpjevala pesmu "Happy Birthday Mr President".
Merilin Monro je umrla tri mjeseca kasnije, a Kenedi je ubijen naredne godine.
Haljinu je kupio lanac muzeja "Ripli Vjerovali ili ne" (Ripley´s Believe It or Not!).
Potpredsednik muzeja Edvard Mejer rekao je da vjeruje da je to najsimboličniji komad pop kulture koji postoji.
- Ne mogu da se sjetim ni jednog predmeta koji govori o šesdesetim tako dobro kao ova haljina. Cijena je novi svjetski rekord za haljinu - rekao je on.
Mejer je rekao da će haljina vjerovatno biti izložena u muzeju "Ripli, vjerovali ili ne" u Holivudu prije nego što bude poslata u druge ispostave tog muzeja širom svijeta.
Rekord za prodaju haljine Merilin Monro ostaje za njenu haljinu iz filma "Sedam godina vjernosti", koja je prije pet godina prodata za 5,5 miliona dolara, navodi agencija Frans pres.
Među drugim predmetima na prodaji, haljina koju je glumica nosila u filmu "Neki to vole vruće" prodata je za 450.000 dolara, a još jedna večernja haljina za 125.000 dolara, dok su cipele Feragamo prodate za 34.000 dolara.




Posjeta : 480