0
Prema podacima Centralne banke Crne Gore
U Crnoj Gori - 47 milionera!

    U Crnoj Gori, prema posljednjim podacima Centralne banke (CBCG), živi 47 milionera, dok 206 kompanija koje posluju u našoj državi imaju depozite, odnosno štednju, veću od milion eura, pišu Dnevne novine.

- Centralna banka Crne Gore, prema raspoloživim podacima dostavljenim od banaka, a koji se odnose na najveće deponente, raspolaže sa podatkom o broju i visini deponenata sa depozitima preko milion eura. Na 30.09.2016. godine, depozite veće od milion eura ima 206 pravnih lica i 47 fizičkih lica - saopšteno je Dnevnim novinama u Centralnoj banci.
Na kraju trećeg kvartala tekuće godine, ukupna štednja fizičkih lica iznosi 1,5 milijardi eura, odnosno 52 odsto, dok depoziti pravnih lica iznose 1,4 milijarde eura, što predstavlja 48 odsto ukupnih depozita u sistemu.
Ukupno, građani Crne Gore i kompanije na štednim knjižicama neke od 15 banaka koje posluju u našoj državi, imaju skoro tri milijarde eura. Primjera radi, ukupni iznos štednje je za skoro milijardu eura veći od budžeta Crne Gore projektovanog za ovu godinu.
- Na kraju trećeg kvartala tekuće godine najveći depozit pravnog lica u sistemu položen kod jedne banke iznosi 48,1 milion eura - kazali su u Centralnoj banci.




Posjeta : 1416