1
Sputnjik objavio sinoć, a zatim izbrisao sa portala
Nikolić dogovorio uniju - Srbije i Crne Gore!

    Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je tokom posjete Rusiji o mogućnostima ujedinjena Srbije i Crne Gore ukoliko opozicija pobijedi na parlamentarnim izborima u nedjelju, navodi se u tekstu koji je Sputnjik objavio sinoć, a zatim izbrisao sa portala.

U tekstu, koji je prenijelo sarajevsko "Oslobođenje", navodi se da Sputnjik ekskluzivno saznaje da je Nikolić tokom posjete Ruskoj Federaciji razgovarao o mogućnostima ujedinjenja Srbije i Crne Gore u slučaju pobjede crnogorske opozicije na parlamentarnim izborima u nedjelju.
- Moguća nova bliskost, a upućeni govore i o ujedinjenju, bila bi formulisana u Nikolićevom prijedlogu koji bi u dogledno vrijeme iznio u javnost, što bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali i Rusija pozdravili, jer je riječ o volji naroda - pisalo je u tekstu.
Kako se navodi, to bi ujedno "Nikoliću bila i izborna platforma kojoj, po njegovom i ruskom mišljenju, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ne bi smio da se suprotstavi, zbog čega je Nikolić i najavio kandidaturu".
- Nikolić je uvjerio svoje sagovornike da je već sve dogovorio sa opozicijom u Crnoj Gori, što je propraćeno uz uvjeravanje da pomoć Rusije neće izostati, kao što nikad nije - pisalo je u tektu Sputnjika.
Prema njihovim tvrdnjama, Nikolić tim planom namjerava da ruši premijera Srbije Aleksandra Vučića i da ga prisili na podršku na predstojećim predsjedničkim izborima.rtcg.me

Posjeta : 571