2
U indijskoj državi Pandžab
Iz stomaka izvadili - 40 noževa!

    Ljekari jedne bolnice na sjeveru Indije hirurškim putem izvadili su 40 noževa iz stomaka jednog muškarca koji ih je gutao tokom posljednja dva mjeseca.

Jedan od ljekara rekao je danas da se 42.godišnji muškarac oporavlja u bolnici u indijskoj državi Pandžab pošto je u petak iz njegovog stomaka izvađeno 40 noževa, od kojih su neki imali sječiva duga 18 santimetara.
Operacija je trajala pet sati, a prema riječima doktora Džatindera Malhotre, jednog od članova hirurškog tima klinike u gradu Amritsaru, muškarac, inače policajac po zanimanju, pati od ozbiljnih psihičkih problema i trenutno je na posmatranju.
On je dodao da tokom svoje 20-godišnje karijere nikada nije imao pacijenta koji je gutao noževe.
- Nikada do sada nijesam čuo za sličan slučaj, a ni u medicinskoj literaturi nije zabilježeno da je neko progutao 40 noževa - rekao je Malhotra.
Prema njegovim riječima, pacijent, koji je noževe gutao sa vodom, nije mogao ljekarima da objasni zbog čega je to činio i naveo je da je "jednostavno imao takav poriv".
Čovjek, čiji identitet nije saopšten, došao je u bolnicu prije dvije nedjelje, žaleći se na jak bol u predjelu abdomena.
Malhotra je naveo da su ljekari tokom endoskopije vidjeli veliku masu u njegovom stomaku i da su najprije mislili da je u pitanju tumor.
Operaciju je izveo petočlani tim, koji je iz pacijentove utrobe izvadio 28 noževa, a naknadnim ispitivanjem utvrđeno je da ih je ostalo još 12.
- Svi noževi bili su od gvožđa i zariveni duboko u trbušni zid, zbog čega je pacijent obilno krvario za vrijeme operacije - kazao je Malhotra.
On je dodao da je pacijent poslije operacije rekao ljekarima da više ne može ni da pogleda nož, a od svoje supruge, koja mu je sjekla voće, tražio je da izađe iz sobe.




Posjeta : 1311