1
Ljtnje temperature usred februara
U Baru i Podgorici - do 27°C!

    Temperatura vazduha u Baru i Ulcinju u 12 sati iznosila je 27 stepeni. Dva sata kasnije i u Podgorici izmjereno je isto toliko stepeni.

Prema dosadašnjim podacima, najtopliji 16. februar u Baru bio je 2009. godine, kada je temperatura iznosila 21 stepen Celzijusa, dok je najhladnije bilo 1999. sa -4 stepena Celzijusa. Prosječna temperatura za ovo doba godine u Baru varira između 6 i 13 stepeni Celzijusa, piše Bar Info.
Temperatura mora u 13 sati u Baru iznosila je 14 stepeni, koliko je izmjereno i u Budvi i Herceg Novom, u Ulcinju je stepen manje, dok je najtoplije more u Petrovcu, 15 stepeni.
Prema podacima Zavoda za meteorologiju i seizmologiju, temperatura vazduha u 13 sati u Herceg Novom je bila 23 stepena Celzijusa, Podgorici 21,8, Pljevljima 19,9, Cetinju 19,3, a u Nikšiću 18,2 stepena, prenosi Mina.
U Kolašinu je u 12 sati izmjereno 12,8, a na Žabljaku 12,1 stepen. Meteorolozi kažu da su ovo neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, a za danas su prognozirali maksimalnu dnevnu temperaturu do 23 stepena.
Za period od srijede do nedjelje, meteorolozi predviđaju promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, a povećane oblačnosti i najviše izgleda za povremeno slabu kišu biće tokom četvrtka, a na sjeveru ponegdje i u subotu.
Vjetar će biti slab do umjeren, u srijedu i četvrtak na sjeveru povremeno i pojačan, južni i istočni, od petka poslijepodne uglavnom zapadnih smjerova.
Temperatura vazduha postepeno u padu, u nedjelju u blagom porastu.
Sjutra do 21°C

Sjutra, kao i danas, biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.
Takođe biće neuobičajeno toplo za ovo doba godine, ali uz nešto niže temperature. Jutarnja temperatura vazduha u Crnoj Gori biće od 3 do 13 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 11 do 21 stepen, objavljeno je na sajtu HMZCG. U Podgorici najviša dnevna oko 19 stepeni.
Vjetar će biti povremeno umjeren, u sjevernim predjelima i na primorju na udare i jak, južni i jugoistočni.



rtcg.me

Posjeta : 1544