1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" analiziralo sve aspekte teške političke krize
Nastavljaju proteste - 20. i 23.!

                - Isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može se doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori - zaključilo je Predsjedništvo DF koje je danas analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije i poručilo:
- Vidimo se 20. i 23. na platou ispred Skupštine Crne Gore, na slobodnoj teritoriji. Sloboda ili ništa!

Imajući u vidu da je DF, bez prekida, u protestima za formiranje prelazne Vlade od 27.9. na kojima se zajedno sa desetinama hiljada slobodnih gradjana, bori za osnovna ljudska prava i fer i slobodne izbore, i da smo odložili protestne skupove u Podgorici kako bi ostavili prostor ostatku opozicije da se kroz pregovore izbori za prelaznu Vladu, a kako od toga najvjerovatnije neće biti ništa, Predsjedništvo DF je donijelo odluku da se i u nedjelju 20. i u srijedu 23. organizuju dva protestna skupa u Podgorici.
Predsjedništvo DF, na ovaj način, ohrabruje sve slobodnomisleće i prodemokratske strukture u zemlji da nam se pridruže u borbi za prelaznu Vladu, kao jedinog realnog mehanizma za sprečavanje izbornih krađa, pritisaka, ucjena i malverzacija i dokazuje da politika demokratskih, mirnih, nenasilnih, ali upornih i odlučnih protesta, nema alternativu u borbi za demokratiju i slobodu.
Predsjedništvo DF je, takođe, potvrdilo raniju odluku da poslanici DF, do daljnjeg, neće učestvovatati u radu Skupštine Crne Gore.
Predsjedništvo DF poziva sve građane Podgorice da se masovno priključe mirnim i nenasilnim protestima i daju svoj doprinos borbi za slobodu, demokratiju i promjene, bez kojih nema prosperiteta za našu državu, našu djecu i porodice.

Posjeta : 481