0
Poslanica "Demokratskog fronta" Branka Bošnjak o formiranju radne grupe za izborne zakone
Kupuju vrijeme - za Krivokapića!

       - Pristajanje na ponovno formiranje neke radne grupe koja će opet po ko zna koji put da „pretresa“ set izbornih zakona je ništa drugo do kupovina vremena za Ranka Krivakopića kao poslednje linije odbrane Mila Đukanovića i njegovih izbornih krađa - ocijenila je poslanica "Demokratskog fronta" Branka Bošnjak.

- Radna grupa u ovoj situaciji ogoljene izborne krađe ne znači više ništa. Podsjetićemo vas da u Crnoj Gori ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore zato što je birački spisak pun fantoma i ljudi koji nemaju pravo da glasaju jer nemaju rezidencijalni status, novo izborno zakonodavstvo se tumači kreativno ili se potpuno ignoriše - dodje je Bošnjakova.
Kako kaže, čuveni AFIS sistem koji bi riješio pitanje duplikata u biračkom spisku više niko i ne pominje.
- Državna izborna komisija je bezlična i anemična, bez stvarne snage koja joj zakonom namijenjena. Javni servis je ništa drugo do režimsko propagandno glasilo. Zato su u zabludi svi oni koji vjeruju da će elektronska identifikacija birača sve to pozlatiti - istakla je ona.
Ona kaže da bi za SDP bilo mnogo jednostavnije da izađu iz vlasti i da se stvore uslovi za prelaznu vladu koja će imati samo jedan zadatak, a to je, kako kaže, da pripremi teren za fer i demokratske izbore.
- Tu ne vrijedi nikakva radna grupa koja će pratiti Đukanovićeve izbore, a zatim će post festum reagovati na zloupotrebe i to opet kroz anketne odbore, radne grupe, komisije i tome slično”, kazala je ona dodajući da je Krivokapić obećao napuštanje Vlade nakon dobijanja pristupnice za NATO.
- Bila sam članica ranijih radnih grupa i tu predstavu sam već više puta vidjela. Ovog puta je drskost DPS još i veća, jer ne dozvoljavaju uključivanje NVO sektora koji je uvijek davao značajan doprinos. Već tri puta je diktator ponovio da mu ne pada na pamet formiranje prelazne vlade, jer on ne vidi nikakvu krizu, a naše kolege, nažalost i pored tih izjava, i dalje hoće da učestvuju u ovoj predstavi dueta Krivokapić – Đukanović. Bolje bi im bilo da se okane "ćorava" posla i pridruže Demokratskom frontu da vaninstitucionalno izvršimo pritisak i dođemo do prelazne vlade i prvih fer izbora. Sve ostalo je puka farsa. Imamo jedan snimak koji nije nikada procesuiran ne treba nam još jedan - zaključila je Branka Bošnjak.
Posjeta : 508