0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" odlučilo da u nedjelju organizuje novi protestni skup u Podgorici "Opkoljeni ste"
Opkoljavaju režim - privatnike i CNP!

          - Ideja skupa, koji će se sastojati od protestne šetnje, je da formiramo živi lanac gdje će svaka karika biti jedan slobodni čovjek. Sa tim živim lancem opkolićemo najvažnije državne institucije i neke privatne firme koje su prepoznate kao oslonac režima – naglasio je Andrija Mandić, član predsjedništva “Demokratskog fronta” koje je danas odlučilo da u nedjelju organizuje protestni skup “Opkoljeni ste”, na kojem će ponovitii zahtjev za formiranje prelazne vlade do organizovanja prvih demokratskih izbora.
Nakon nedjeljnog skupa, protesti će biti nastavljeni i u drugim crnogorskim gradovima, zaključno sa velikim protestnim skupom koji će biti uskoro organizovan u Podgorici.

- Nakon akcije u nedjelju, nastavićemo obilazak crnogorskih gradova, a neposredno prije velikih protesta, ako nam Vlada oddovori negativno, uslijediće protest u Nikšiću, a onda vjerujem da će najveći broj građana Crne Gore doći u Podgoricu da svi zajedno posao koji smo počeli dovedemo do kraja - dodao je Mandić.
Po njegovim riječima, taj živi lanac protezaće se od Trga Republike, Vučedolskom, ulicom Balšića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Bulevarom Stanka Dragojevića, a zatim Bokeškom do Ulice Slobode.
- Biće to višekilometrski lanac sastavljen od slobodnih lljudi, kojim ćemo da pošaljemo poruku da su opkoljeni Vlada, ministarstva spoljnih poslova i finansija, Predsjednik i Skupština Crne Gore, Ustavni sud, Centralna Banka, Viši i Vrhovni sud, Više i Vrhovno tužilaštvo, Prva banka i hotel Hilton sa svojom čuvenom garažom, gradonačelnik Podgorice i Skupština Glavnog grada.
Opkoliće i Crnogorsko narodno pozorište, kao „sinonim nepotizma u Crnoj Gori“.
- Svako neka radi svoj posao, skup će biti održan 15. novembra u 18 sati, bez obzira na bilo kakve odluke nadležnih organa. Skup će, naravno, biti prijavljen sjutra, u skladu sa zakonom - kategoričan je poslanik "DF" Milan Knežević.
Posjeta : 485