2
Predsjedništvo DF odlučilo da proteste nastavi iz Hreceg Novog
Planiraju i - građansku neposlušnost!

    Predsjedništvo "DF" odlučilo je da u subotu 31. oktobra u Herceg Novom održi veliki skup, na kojem će predstaviti dalji plan sveobuhvatne akcije, koji će, osim daljih protesta, uključivati i oblike građanske neposlušnosti. Iz Predsjedništva Fronta još jednom je poručeno da su odlučni da nastave ustavnu, demokratsku i političku borbu kako bi realizovali proklamovane ciljeve od 27. septembra sadržane u padu aktuelne i formiranju prelazne Vlade, koja bi organizovala prve pravične i poštene izbore.

- Jasno saopštavamo da ćemo nakon naših političkih aktivnosti po crnogorskim gradovima ubrzo organizovati novi, veliki protestni skup u Podgorici. Istovremeno, podsjećamo da je DF proteklih mjeseci u pripremi, organizovanju i realizaciji protesta, uključujući i veliki narodni protest 24. oktobra, bio otvoren za sve društvene strukture, kao i ostatak opozicije, koje smo direktno pozivali da zajedno djeluju sa nama na ravnopravnim osnovama - naglašavaju iz "DF" i pozivaju ostatak opozicije da im se ovoga puta priključi u organizaciji protesta u Podgorici:
- Pozitivnim odgovorom na naš poziv dodatno će se osnažiti poznata činjenica da je Milo Đukanović ostao sam, čime bi se ispunila očekivanja javnosti da opozicija uprkos primjetnim razlikama može biti zajedno na realizaciji tako važnog društvenog zadatka. Naš poziv je otvoren i za ostale društvene subjekte, kako bi pored masovnosti koju smo imali 24. oktobra ostvarili i širinu u organizacionom smislu na kojoj smo od početka insistirali.
- Predsjedništvo "DF", takođe, razmotrilo je i stavove ostatka opozicije koji su saopšteni nakon njihovog sastanka sa predstavnicima delegacije EU u Podgorici. Nažalost, njihova inicijativa o neophodnosti formiranja Prelazne vlade uz posredništvo EU, već danas je naišla na odbijanje Brisela, juče od strane Pozitivne, a ranije od DPS i SDP. Imajući u vidu ozbiljnost društveno političkog trenutka u Crnoj Gori, Predsjedništvo DF – a, posebno naglašava ulogu i odgovornost Ranka Krivokapića koji je demonstrirajući nespremnost i političku nezrelost dodatno produbio političku i bezbjednosnu krizu. Na taj način je, funkciju predsjednika Parlamenta, i partije čiji je lider, delegitimisao kao mogućeg ozbiljnog činioca za demokratsko rješenje ukupne krize u kojoj se nalazi crnogorsko društvo“, navodi se u saopštenju Predsjedništva "Demokratskog fronta".

Posjeta : 460