2
"Crnogorski Meljak"
Šešelj prijeti Milu - likvidacijom!

    Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zaprijetio je u četvrtak crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću likvidacijom ukoliko se ne povuče sa funkcije premijera.

- Mafijaš najtežeg kalibra, trebalo bi da bježi što prije i da sa sobom povede i crnogorskog Arkana Branu Mićunovića. U protivnom, moraće da im se sudi, a nije nemoguće i za njih neki crnogorski Meljak da se nađe - izjavio je Šešelj na konferenciji za novinare, saopšteno je iz te stranke.
Pominjanje „crnogorskog Meljaka“ je direktna prijetnja premijeru imajući u vidu da je „slučaj Meljak“ u srpskoj javnosti poznat kao kontroverzna likvidacija vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma.
Tada su u selu Meljak nadomak Beograda, prema zvaničnoj verziji, prilikom hapšenja i sukoba sa policijom ubijeni Spasojević i Luković, vođe najvećeg kriminalnog klana u Srbiji. Obojica su bili osumnjičeni za učestvovanje u zavjeri da se ubije srpski premijer Zoran Đinđić.
Tužilaštvo u Srbiji je potom na inicijativu Ivice Dačića otvorilo novu istragu o „slučaju Meljak“ i taj slučaj do danas nije zvanično zatvoren.
Šešeljeva stranka je ranije saopštila da podržava proteste Demokratskog fronta i smijenila funkcionera i člana Centralne otadžbinske uprave Roberta Zižića, koji se usprotivio tom prijedlogu.




Posjeta : 1590