1
Prvi teniser svijeta osvojio jubilarnu 10. Gren slem titulu u karijeri
Novak opet - "pokorio" New York!

    Šampion US opena Novak Đoković rekao je da je očekivao težak meč u finalu protiv jednog od najboljih igrača u istoriji.

Prvi teniser svijeta osvojio je drugu titulu u Njujorku pošto je u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.
Đoković je osvojio jubilarnu 10. Gren slem titulu u karijeri i postao tek četvrti teniser u istoriji sa dvocifrenim brojem Gren slemova.
- Prije svega, moram da podelim moje divljenje prema svemu što Rodžer još uvijek radi za tenis. On nastavlja da napreduje, nastavlja da igra. Bio je veoma težak meč, nijesi imao sreće večeras, ali imao si sjajan turnir. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Imam veliko poštovanje prema Rodžeru i onome što njegova igra predstavlja meni i bilo kom drugom igraču. Ima nevjerovatne rezultate, sigurno da sam imao dodatni pritisak igrajući protiv vjerovatno najboljeg igrača u istoriji. Uvijek možete da pružite svoj maksimum na terenu, ja sam to pokušavao da uradim. Znao sam da će biti veoma agresivan i da nivo njegove igre neće mnogo padati. Uvijek izvlači najbolje iz mene. Znao sam da moram da igram tako kako bih osvojio ovaj trofej i ovo je za mene nevjerovatno veče.
Novak je prvi put u karijeri u jednoj godini igrao sva četiri Gren slem finala, a osvojio je tri, kao i 2011.
- Ovo je nevjerovatna sezona. Pored 2011. verovatno najbolja sezona u mom životu, ali ove godine više uživam jer sam sada suprug i otac. Volim ovaj sport, kao što je i Rodžer rekao, on ima mnogo strasti prema ovom sportu, tu strast imam i ja. Da nemamo ljubav i strast da se bavimo ovim sportovm ne bismo bili ovdje sada. Ovi rezultati i ostvarenja su mi dodatna motivacija da nastavim - rekao je Đoković.
Novak je u finačlnom meču proživio brojne emocije, ali je na kraju uspio da se izdigne iznad svega.
- Servirao sam na 5:2 u četvrtom setu i Rodžer je pokazao zbog čega je šampion. Borio se i natjerao me da odigram do kraja. Imao sam sreće da ubacim nekoliko dobrih servisa u posljednjem gemu i na kraju sam osjetio ogromno olakšanje kada sam vidio da njegov forhend izlazi u aut. Trudiću se da uživam u ovoj pobjedi koliko god mogu - poručio je on.
Posjeta : 495