1
„Lonely Planet“
Jaz - najljepša evropska plaža!

    Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, uvrstio je plažu Jaz na prvo mjesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti, pozicionirajući Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije.

U opisu plaže se i navodi da je Jaz smješten u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajući Stari grad i Citadela, koja se tokom ljeta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar. Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog ljeta posjete Crnu Goru i Jaz, Lonely planet preporučuje dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare.
Lonely Planet, je povodom jubilarne četrdesetogodišnjice izlaženja najprestižnijeg svjetskog štampanog vodiča „Lonely Planet“, objavio specijalno izdanje “Best in Travel 2013” u kojem je Crna Gora preporučena kao jedna od deset najboljih svjetskih destinacija za putovanja.
Takođe, prošle godine u majskom izdanju magazina, Lonely Planet je smjestio Sea Dance festival u Budvi, na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi, a nakon posjete festivalu, kao i plaži Jaz, nijesu krili svoje oduševljenje ljepotama crnogorske obale.
Lonely Planet godišnje izda preko 500 publikacija na osam svjetskih jezika! Ova medijska grupa obuhvata tematske publikacije o putovanjima, TV programe o svjetskim destinacijama, izuzetno posjećen vebsajt http://www.lonelyplanet.com/ ,mobilne aplikacije, kao i mjesečni magazin Lonely Planet Traveller koji izlazi na pet jezika.
Izuzetno jaka distributivna mreža ove izdavačke kuće imaće uticaja na dalju promociju Crne Gore.




Posjeta : 1550