0
Prirodna medicina
Lijek za srce - star 800 godina!

    Ovo je jedan od najdjelotvornijih prirodnih ljekova za srce. Tvorac ovog čuvenog recepta je monahinja Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usljed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.Sastojci:
- 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena),- litar domaćeg crnog ili bijelog vina,- dvije kašike vinskog sirćeta,- 300 g prirodnog meda.Priprema:


Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.Upotreba:-:.

Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Posjeta : 729