2
U samo nekoliko dana spot repera Fila Tilena izazvao pravu Internet senzaciju
"Žigolo" zabranjen na TV - zbog seksa!

    Seks sve prodaje, ali i kupuje...Tvorac pesme "Žigolo" i spota u kojem se pojavljuje Tonči Huljić, a koji je zabranjen u Hrvatskoj, otkriva da prvi čovjek hrvatske muzičke scene nije ni znao na kakvo snimanje dolazi. To je šoubiznis.

Kada je objavljen spot za pjesmu "Žigolo" repera Fila Tilena, svi su bili šokirani grafičkim scenama seksa, ali i pojavljivanjem Tončija Huljića u njemu!
Video obiluje scenama seksa između muškaraca i žena, žena i žena, a, prema riječima Fila Tilena, spaja glumu, seks i predstavnika hrvatske "glazbene industrije" s dobrim razlogom.
- Pjesma je pitka i plitka, kako i treba da bude po svjetskim standardima. Seks prodaje sve, a sam video spot je moj sarkastičan osvrt na trenutno stanje u muzičkoj industriji. Veliki diskografi vrbuju i doslovno podvode mlade muzičare za novac. Jedan od vodećih ljudi naše industrije je Tonči Huljić. Pozvao sam ga da učestvuje u projektu, iako nije znao o čemu je tačno riječ, pristao je. Da je znao, vjerovatno bi me odbio - rekao je Tilen, prenosi hiphoplife.rs.
- Huljić nije čuo pjesmu prije, nije znao kakav je scenario, tako da je reper, kaže, "rizikovao tužbu nakon izlaska u medije". "Ipak, nakon objave se ponio kao veliki gospodin. Nije mu bilo drago, ali to je šoubiznis - dodaje on.
Huljić kaže da se pojavio na snimanju, odradio svojih 20 minuta pred kamerom i otišao.
- Nisam ni znao kako će spot izgledati. Nije mi to ni važno, i da sam znao. Svidjela mi se pjesma jer je provokativna - rekao je Tonči Huljić.
Šta mi sada da mislimo - da je kul što je prvi čovjek hrvatske muzičke scene podržao mladi glas kritike, ili da je to uradio samo za honorar, pa šta god se prikazalo, prikazalo se?
U samo nekoliko dana od objavljivanja na YouTube-u “Žigolo” je izazvao pravu Internet senzaciju (naravno, jer je zabranjen na televiziji).




Posjeta : 1692