2
Video Music Awards
Spot godine - "Wrecking Ball"!

    Majli Sajrus osvojila je nagradu za video-spot godine za pjesmu "Wrecking Ball" na svečanoj dodjeli MTV muzičkih video nagrada (Video Music Awards - VMA), koja je održana u Forumu u Inglvudu u Kaliforniji. Kontroverzni spot za pesmu "Wrecking Ball" snimio je modni fotograf Teri Ričardson.

Čak i kada ne nastupa na sceni - Majli je u prvom planu. Kada je saopšteno da je pobijedila u izboru za najbolji spot, ona je ostala da sjedi u publici jedva zadržavajući suze dok je beskućnik Džesi, koga je poslala na pozornicu, primio njenu nagradu. On je održao govor u ime 1,6 miliona djece i beskućnika u SAD.
- Čistio sam vaše sobe, bio sam statista u vašim filmovima, bio sam statista u vašem životu. Iako sam za vas nevidljiv na ulici, imam iste snove koji su vas doveli ovdje - rekao je on.
Hip-hop zvijezda Komon zatražio je trenutak tišine u počast Majklu Braunu, mladom Afroamerikancu koga je nenaoružanog ubio bijeli policajac u Fergusonu. Nominovani za najbolji video-spot ove godine bili su i Bijonse za "Drunk in love", Igi Azaleja za "Fancy", Farel Vilijams i "Happy", kao i Sia za "Chandelier".
Bijonse je osvojila najviše nagrada, četiri, za najbolji video sa socijalnom porukom ("Pretty Hurts"), za najbolji duet ("Drunk In Love" sa Džej Zijem) za najbolju fotografiju u spotu ("Pretty Hurts"), kao i "nagradu za video avangardu Majkl Džekson". Bijonse je tokom svečanosti nastupila zajedno sa suprugom Džej Zijem i njihovom kćerkom Ajvi Blu.
Drejk osvojio je nagradu za najbolji hip-hop video-spot za "Hold on (We´re Going Home)". "Dark Horse" Kejti Peri, duo s reperom Đusi Džejem, proglašen je najboljim videom neke umjetnice dok se pjevač Ed Šhiran (23) izborio za nagradu u muškoj kategoriji sa "Sing", duo sa Farelom Vilijamsom.
Za najbolju koreografiju nagradjena je Sia (spot za pjesmu "Chandelier"), za umjetnički utisak Arcade Fire (za spot "Reflektor"), za najbolju montažu Eminem ("Rap God") i za vizuelne efekte (OK Go za spot "The Writing´s On The Wall". Najbolje režiran spot je "Don´t Stop" grupe 5 Seconds Of Summer.
Mlada, 21-godišnja Arijana Grande proglašena je najboljom u kategoriji najboljeg pop videa za "Problem". Novozelandski fenomen, 17-godišnja Lorde, osvojila je nagradu za najbolji rok video za pjesmu "Royals", koja je već osvojila Gremi za najbolju pjesmu godine i najbolju solo pop pjesmu.
Najveća borba bila je u kategoriji Umjetnik koga treba pratiti između ženske grupe Fifth Harmony i australijskog dječačkog benda 5 Seconds of Summer, repera Skulboj Kjua i britanskih pjevača Sema Smita i Čarlija XCX. Nagradu su odnijele Fifth Harmony.
Prezenteri su se takođe dobro zabavili. Džim Keri se isteturao na pozornicu kako bi najavio kategoriju najbolji pop video sa Džefom Danijelsom, gok je član ekipe koja radi "Subotom uveče uživo" Džej Faro imitirao Džej Zija i Kanje Vesta.




Posjeta : 1564