1
Astronomi na Univerzitetu u Tenesiju izračunali su tačan datum
Smak svijeta - 2880.!

    Smak svijeta će se desiti 16. marta 2880. godine, piše britanski "Independent".Veliki asteroid kreće se prema Zemlji, a zbog siline udara pretpostavlja se da bi mogao da izbriše sve sa lica naše planete.

Astronomi na Univerzitetu u Tenesiju izračunali su tačan datum udara ovog asteroida.
Kobni dan za čovječanstvo, trenutak u kom bi taj ogroman asteroid uništio život na Zemlji je 16. mart 2880. godine.
Asteroid je prečnika od jednog kilometra, a padom na Zemlju izazvao bi kataklizmu poput one u kojoj su nestali dinosaurusi, tvrde naučnici. Asteroid "1950 DA" kreće se brzinom od 15 kilometara u sekundi, a udar ovog asteroida uporediv je s detonacijom 44.800 megatona TNT.
Nazvan "1950 DA", ovaj je asteroid uočen još 1950. godine od kada se i traga za rešenjem na koji način bi bio uništen.
Iako se ranije mislilo da će se zbog svoje brzine, prije nego što udari u Zemlju, raspasti, najnovija računica pokazuje da se taj pozitivan scenario ipak neće odigrati, piše The
- Nakon udara asteroida iznad Čeljabinska u Rusiji u februaru 2013. kada je povrijeđeno oko 1.500 ljudi, opet se pojavio interes za otkrivanje načina borbe protiv takvih događaja - rekao je postdoktorant Ben Rozitis.
Asteroid iznad Čeljabniska na Zemlju je stigao zbog sudara s drugim asteroidom pre 10 miliona godina.
Rešenje poput slanja nekog velikog objekta kako bi se sudario s nadolazećim asteroidom poput ´"1950 DA", tvrde stručnjaci, bilo bi pogubno za Zemlju.
Takav sudar mogao bi da izazove poremećaje u kohezivnim silama i rasprsnuće velikog asteroida na niz manjih, koji bi i dalje bili opasni, a svi bi nastavili putem prema Zemlji.
Preostaje jedino da se nadamo da će za 870 godina, kada je predviđen pad asteroida na Zemlju, čovječanstvo smisliti način da uništi u ovom trenutku najozbiljniju prijetnju svih vremena.




Posjeta : 1657