1
Recept Genadija Malahova
Preko noći - izvlači bol iz zglobova!

    Recept Genadija Malahova: Jednostavna obloga koja preko noći izvlači bol iz zglobova.

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu.
Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivisati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.). Slijedi recept koji otklanja bolove u zglobovima i poboljšava njihovu pokretljivost.
Uveče, pred spavanje, napravite sljedeću oblogu: Pomiješajte jednake količine meda, brašna, jabukovo sirće i votke. Umjesite od ovih sastojaka tijesto. Po potrebi, da bi tijesto bilo kompaktno, možete dodati još malo brašna i sve dobro spojite. Razvaljajte tijesto u oblik pogače i stavite pogaču na bolni zglob.
Pričvrstite oblogu pamučnom tkaninom da vam ne spadne preko noći. Ostavite oblogu da djeluje cijelu noć, a ujutro je bacite jer se koristi jednom. Obloga odlično otklanja bolove i poboljšava pokretljivost zglobova.
Posjeta : 746