2
Antička kombinacija vježbi i meditacije može biti efikasna
Jogom protiv - viška kilograma!

    Viška kilograma moguće je riješiti se i bez kardio treninga, nebrojeno mnogo vježbi za trbušne mišiće, odlaska u teretanu! Novi pristup joga položajima i masne naslage nemaju nikakve šanse, tvrdi Kris Fondran.

Antička kombinacija vježbi i meditacije, tvrdi Kris Fondran, može da bude učinkovitija od drugih tipova vježbanja, jer će tokom sagorijevanja istog broja kalorija nanijeti manje štete tijelu.
Posebno dizajniran program koji je nazvala "Shapeshifter Yoga" topi više naslaga masnoće nego džoging.
To ne djeluje baš logično, ako se uzme stereotipna slika vježbača koji izvodeći joga položaje djeluju mirno i koncentrisano.
Kris Fondran je stručnjak za vježbanje i anatomiju tijela. Nakon serije laboratorijskih eksperimenata utvrdila je da potrošnja kalorija raste poslije izvjesnog vremena čak i u najjednostavnijim pozama.
Jedino što je potrebno je dospjeti u fazu koju Fondranova zove flow i tako tokom jednog sata potrošiti oko 500 kalorija, koliko se troši tokom istog perioda laganog trčanja.
Međutim, joga mnogo manje opterećuje noge i kukove nego rigorozni režim koji podrazumijeva trčanje. Još jedan način na koji joga doprinosi gubljenju tjelesne težine je opuštanje i rastjerivanje stresa.
Fizički, psihički ili emotivni napor izazivaju lučenje hormona kortizola, koji kada se nađe u tijelu čini da jedemo više.
Upravo taj hormon, poznat kao hormon stresa, glavni je „krivac“ što posežemo za hranom kada smo nervozni.
- Odličan način da se snizi nivo stresa, kroz opuštanje tijela i uma, je joga. Ovaj način vježbanja može da smanji negativno dejstvo kortizola, nekada i da ga eliminiše potpuno - zaključuje Kris Fondran.




Posjeta : 1629