2
Američki gitarista Džek Vajt ušao je Ginisovu knjigu rekorda
Vajt izdao album - najbrže na svijetu!

    Američki gitarista Džek Vajt ušao je u Ginisovu knjigu rekorda jer album snimio i izdao najbrže na svijetu, za 3 sata, 55 minuta i 21 sekundu, piše časopis Rolling Stone.

Povodom obilježavanja „Record Store Day-a“, Vajte je u diskografskoj kući Third Man Records odsvirao i snimio dvije pjesme, koje su nakon manje od četiri sada bile otisnute na gramofonskim pločama i spremne za prodaju.
U pratnji Fetsa Kaplina i Duru Džonsa, bivši frontmen Vajtstrajpsa, snimio je "Lazaretto", naslovnu pjesmu sa svojeg nadolazećeg solo albuma, a za B-stranu singla obradio pjesmu Elvisa Prislija „Power of Love“ iz 1969. godine.
Na omotu ploče objavljene su i fotografije zabilježene tokom snimanja ploče. Vajt je tako oborio Ginisov rekord koji je do sada držao šviajcarski polka trio Vollgas Kompanie sa svojim lajv albumom iz 2008., godine, kojeg su objavili dan nakon snimanja.
Vajt je namjeru o rušenju svjetskog rekorda najajvio ranije ovaj mjesec, kada je naveo da će „Lazaretto“ biti najbrže izdata ploča u istoriji.




Posjeta : 1485