1
Neobićan hobi devetogodišnje Krisste Guarino iz Mitchigena
Uzgaja 30 zmija - iako je grizu!

    Amerikanka Krista Guarino (9) iz Michigana živi sa 30 zmija među kojima su anakonda i piton od skoro četiri metra. Krista jede, spava i igra se s reptilima. Iako su je ljubimci ugrizli više puta, kaže da je ne boli, a nisu ni otrovne.

- Nikada se nisam plašila zmija, nimalo. Obožavam ih – kaže djevojčica. Rano se susrela sa zmijama, jer je njen otac Jamie (33) stručnjak za reptile. S dvije godine držala je prvu zmiju, prenosi Mirror.
- Zmija joj je bila jedna od prvih riječi. Iako je bila jako mala, znao sam da će postati njena strast – rekao je ponosni otac.
Za vrijeme ljetnih praznika, Krista pomaže ocu na farmi reptila. Ne boji se ni da hrani aligatore. Zajedno traže čegrtuše, jedne od najotrjovnijih zmija na svijetu. Međutim, Krisitinu ljubav ne dijeli majka Ashli (28) i drugo dvoje djece. Kaže da je mrzila zmije dok nije upoznala Jamieja, ali se s vremenom navikla na njih.
Kristina baka Laura (55) kaže kako se ne osjeća najprijatnije dok se njena unuka igra sa zmijama. Jamie tvrdi da njegova kćerka nikada nije bila u opasnosti.
- Bilo je negativnih komentara. Ljudi me osuđuju i govore da su zmije zle i da ne bi smio da dozvolim kćerki da im bude blizu. Ali, oni su neuki. Moja kćerka ih voli i ne želim da joj to uskraćujem – rekao je i dodao kako Krista zna koje su zmije opasne, a koje nisu.
Krista je odlučila otvoriti Zoološki vrt za reptile kako bi pokazala ljudima koliko su zapravo te životinje divne.




Posjeta : 1546