2
Meteorolozi omanuli, proljeće u decembru
Podgorica najtoplija - u regionu!

    Uprkos predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan, temperature koje su danas izmjerene u većim gradovima regiona pokazuju sasvim suprotnu sliku.

Tako je danas u Podgorici bilo najtoplije, gdje je izmjereno 17 stepeni. U Sarajevu je izmjereno devet, Zagrebu deset, a u Beogradu 13 stepeni, piše Anadolija.
Prosječne temperaure za ovo doba godine u kontinenetalnim gradovima trebala bi iznositi od nula do pet stepeni, mada je današnja slika nešto drugačija od očekivane.
Što se tiče Crne Gore, toplo je i u ostalim krajevima Crne Gore. Tako je u Pljevljima bilo 13, u Herceg Novom 16, a u NIkšiću 16 stepeni.
Prema posljednjim mjerenjima u Bosni i Hercegovini najviše temperature zabilježene su u Trebinju i Zenici gdje je izmjereno 15 stepeni, dok je u Sarajevu zabilježena temperatura iznosila devet stepeni.
Najviša izmjerena temperatura u Srbiji zabilježena je u Banatskom Karlovcu gdje je bilo 15 stepeni, dok je u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmjereno 13 stepen.
U Zagrebu je prema posljednjim mjerenjima zabilježeno 10 stepeni, dok je Osijek nešto hladniji sa 7 stepeni. Na primorju prema posljednjim mjerenjima najtoplije je u Ulcinju, gdje je zabilježeno 19 stepeni, slijede Hvar sa 18, Dubrovnik 17, te Neum sa 14 stepeni.
Meteorolozi su najavili da će u Crnoj Gori sjutra biti pretežno sunčano vrijeme, uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana i toplo za ovo doba godine. U ponedjeljak će biti pretežno, a u utorak i srijedu promjenljivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme.
U noći između srijede i četvrtka i u četvrtak ponegdje u južnim i centralnim predjelima slaba kiša.




Posjeta : 1612