0
Pije u svako doba godine
Devet problema rješava - čaj!

    Čaj se pije u svako doba godine za relaksaciju ili razne tegobe, ali možete ga koristiti i za zgodne kućne tretmane poput farbanja kose ili umirenje kože od uboda i opekotina.

Vraćanje sjaja kosi
Čaj je dobar za kosu koja je izgubila sjaj. Isperite kosu zelenim ili crnim čajem. Nakon što ste čaj ostavili da odstoji 15 minuta u vrućoj vodi, prije upotrebe neka pričeka još nekoliko sati ili čak preko noći. Prelijte ga preko tek oprane kose i ostavite da djeluje desetak minuta. Nakon toga još jednom operite kosu šamponom.
Umiruje opekotine od sunca
Ako ste slučajno zaradili opekotine od sunca, iskorišćene vrećice od čaja mogu da ublaže bol i crvenilo. Nekoliko vrećica čaja stavite u laganu tkaninu i prislonite na oštećenu kožu.
Ublažava ubode komaraca
Ubodi komaraca ponekad toliko svrbe da nenamerno napravimo ranice zbog češkanja. Protiv toga mogu da pomognu ohlađene iskorišćene vrećice čaja od kamilice koje jednostavno treba staviti direktno na ubodeno mjesto.
Podočnjaci i natečene oči
Brzinsko rješenje za natečene oči i tamne podočnjake krije se takođe u iskorišćenim vrećicama čaja. Uzmite organski crni fermentisani čaj i prislonite na oči. Tein, stimulant iz čaja, pomoći će pri sužavanju krvnih sudova ispod kože i eliminisati natečenost.
Pomaže kod neugodnih mirisa na nogama
Ako imate ovaj problem, umočite noge u ohlađeni čaju jer tanini koji se nalaze u njemu deluju protiv bakterija i gljivica.
Hidratizuje suvu kožu
Na suvu kožu dobro će djelovati zeleni čaj. Nakon što ga ohladite, stavite čaj u bočicu s raspršivačem ili na vatu pa aplicirajte na lice dva puta dnevno. Tako ćete suziti pore, otkloniti nečistoće i koža će dobiti sjaj.
Umiruje kožu nakon depilacije
Crvenilo, sitne posekotine i svrab vrlo su česta pojava nakon brijanja nogu ili pazuha, a i tu može da pomogne čaj. Na povrijeđene dijelove kože prislonite iskorišćene i ohlađene vrećice crnog čaja koji će delovati poput obloga.
Farbanje kose
Da, i tu čaj može da pomogne ako želite prirodan način farbanja kose i imate svijetlu kosu. Čaj će malo potamniti plavu kosu jer u sebi ima prirodne sastojke koji izazivaju tamnjenje. Treba vam tri do pet vrećica čaja koji treba skuvati u manje vode nego kada ga kuvate za piće. Kosa treba biti natopljena čajem barem sat vremena da bi boja djelovala.
Potamnjivanje kože
Kao što možete ofarbati svetlu kosu, čajem možete i potamniti ten. U kupku ubacite nekoliko vrećica crnog čaa i uživajte dvadesetak minuta, piše Hafington Post. Osjećaj če možda biti malo lepljiv i neobičan, ali ćete dobiti malo boje na bezopasan i prirodan način.




Posjeta : 1650