0
Najdeblji čovjek u Velikoj Britaniji ima 43 godine i 444 kilograma
Za doručak jeo - 24 jaja!

    Keith nije iz kuće izašao deset godina, a čitavih godinu dana nije sjeo. Lijekari su procijenili kako će živjeti još dvije godine ukoliko ne smrša.

Najdeblji čovjek u Velikoj Britaniji, Keith Martin (43), dvije godine se nije mogao sam ustati iz kreveta, ni istuširati se, a sad je odlučio da smrša kako bi spasio svoj život. Muškarac je imao 444 kilograma, a o njemu cijelo vrijeme vodi računa sestra Tina.
Keith nije iz kuće izašao deset godina, a čitavih godinu dana nije sjeo. Ljekari su procijenili kako će živjeti još dvije godine ukoliko ne smrša, javlja Daily Mail. O najdebljem muškarcu u Velikoj Britaniji je snimljen i dokumentarni film, a na Channelu 5 je prikazana njegova borba za život.
- Dok se nisam vidio na filmu, nisam ni shvatio da sam tako ogroman. To me jako uznemirilo i trebao sam nešto preduzeti - rekao je Keith te je dodao kako se počeo debljati još u srednjoj školi nakon što mu je majka preminula. Kaže kako je krivio sebe za njenu smrt.
- Jeo sam svaki put kada sam se osjećao loše - kazao je. Keith kaže kako je u jednom trenutku jeo omlet od 24 jaja za doručak, a dnevno bi pojeo 10.000 kalorija. Istaknuo je kako mu je dosadilo da se ponaša tako i da mu smeta što nije samostalan. Njegova sestra Tina kazala je kako se Keith prestrašio nakon što su mu ljekari rekli da bi mogao umrijeti ako se ne prestane debljati.
- Sada jedem sve više voća, povrća, ribe i uzimam dnevno 2000 kalorija. Znam da ovo ne bih mogao uraditi prije deset godina - kaže muškarac.
Ljekari ga nisu htjeli operisati, jer su se bojali da će preminuti na operacijskom stolu, a do početka ove godine je izgubio 127 kilograma. Nakon što dođe na 158 kilograma, moći će ga operisati. Keith je istaknuo kako je sve što želi zapravo normalan život, koji do sada nije imao.




Posjeta : 1576