2
Osjećaj srama u Velikoj Britaniji ima svaka šesta žena
Ne vole - da ih vide gole!

    Čak jedna od šest žena ne dopušta da je suprug vidi golu, a čak 40 odsto ispitanika kaže da to sakrivanje tijela šteti njihovom braku.

Ako se ponekad osjećate nelagodno kada se skidate pred svojim partnerom, ne morate se brinuti da ste jedini. Nova studija pokazala je da osjećaj srama ima svaka šesta žena, prenosi Dejli Mejl.
Naučnici su u istraživanju obuhvatili 1.902 žene iz cijele Velike Britanije, a one koje su u braku upitali su kada su zadnji put dopustili da ih suprug vidi bez odjeće. Ispostavilo se da čak 16 odsto žena svom suprugu nisu dopustile da ih vidi golu punih 12 meseci.
Kao razlog tome, polovina ispitanih žena navodi nesigurnost i nelagodnost po pitanju sopstvenog izgleda, a trećina navodi smanjenu želju za seksom.
Oko 40 odsto žena kaže kako je to u znatnoj mjeri uticalo na njihovu vezu s partnerom dok 36 odsto kaže kako je sakrivanje tela izazvalo svađe u braku.
Sara Bejli iz online apoteke UKMedix.com koja je i naručila istraživanje kaže da je "samouvjerenost po pitanju sopstvenog izgleda vrlo važna stavka u seksualnom životu žena, a nedostatak tog samopouzdanja često uzrokuje probleme.
- Relativno velik procenat udatih žena partnerima punih 12 mjeseci nije dopustilo da ih vide bez odjeće. Žene bi morale da znaju, da čak iako nisu potpuno zadovoljne svojim tijelom, vrlo su velike šanse da njihov partner uopšte ne vidi te mane, a nijedna veza ne treba da pati zbog takvog nedostatka samopouzdanja - kaže ona.




Posjeta : 1494